Näyttelijät

Lauren Graham - Lorelai Gilmore

Faktoja

<< Edellinen ... Seuraava >>

Lauren GrahamNimi: Lauren Helen Graham

Syntynyt: 16.3.1967 Honolulussa, Havajilla.

Pituus: 175 cm

Silmät: Siniset/Vihreät (vaihtelee)

Hiukset: Ruskeat, luonnonkiharat

Perhe

Laurenin vanhemmat erosivat tytön ollessa 5 vuotias. Äiti Donna Grant jätti perheensä laulajanuran vuoksi, mutta päätyi myöhemmin muotiteollisuuden pariin. Isa Lawrence Graham (Larry) jäi Laurenin yksinhuoltajaksi. Laurenilla on sisko- ja velipuoli isän puolelta sekä siskopuoli äidin puolelta. Heidän nimensä ovat Chris, Maggie ja Shane. Vanhin näistä on 16 vuotta Laurenia nuorempi.

Asuinpaikat

Muutti 5-vuotiaana Havajilta Pohjois-Virginiaan (Fairfax, Arlington, Great Falls), opiskeli New Yorkissa ja Dallasissa, ja muutti vuonna 1995 Los Angelesiin.

Koulutus

Langley High School, McLean, VA; Bachelor's Degree englannin kielessä, Barnard College, New York City; Master's Degree näyttelemisessä, Southern Methodist University, Dallas.

Ura

Los Angelesiin muutettuaan (v.1995) Lauren sai muutaman jakson roolin Shellynä Caroline –sarjasta (Caroline in the City) sekä vieraili yhdessä jaksossa sarjassa Kolmas kivi auringosta (3rd Rock From the Sun). Vuonna 1997 hän vieraili sarjoissa NewsRadio, Kova laki (Law&Order) ja Seinfeld. Ennen Gilmoren tyttöjä (2000-) näytteli sarjoissa Good Company, Townies, Conrad Bloom ja M.Y.O.B. Hänen ensimmäinen elokuvansa oli Patricia Arquetten ja Ewan McGregorin tähdittämä Yövartija (Nightwatch,1997). Lauren on näytellyt elokuvissa myös Gilmoren tyttöjen alettua, mm. Keanu Reevesin tyttöystävää elokuvassa Sweet November (2001) ja baarimikkoa elokuvassa Bad Santa (2003). Hänen viimeisimpiä elokuvatöitään ovat The Moguls, The Pacifier, Gnome ja vuonna 2007 ilmestyvät Because I Said So sekä Evan Almighty.

Muuta

Lainauksia

Palkinnot

Teen Choice Award: Choice TV Parental Units (2005)

Family Television Award: Paras näyttelijätär (2001)

Filmografia (imdb.com)