Sarja

Juonipaljastuksia

5. kausi: jaksot 1-11

5.01 Say Goodbye to Daisy Miller 21.9.2004

Lorelai yrittää saada Rorya puhumaan, mutta Rory on edelleekin vihainen äidilleen tämän sekaantumisesta hänen asioihinsa. Luke ei ole varma Lorelain tunteista, sillä he eivät ole ehtineet puhua suudelman jälkeen. Lorelai soittaa Sookien kehotuksen jälkeen Lukelle, ja kertoo pitäneensä suudelmasta. Rory tapaa Deanin selvittääkseen asiat tämän kanssa, mutta he päätyvät rakastelemaan Miss Pattyn tanssistudiossa. Rorylle selviää, että Lindsay ei ole Deanin kanssa samaa mieltä heidän avioliittonsa loppumisesta. Kun Emily kertoo hänen ja Richardin asumuserosta ja että hän aikoo lähteä Eurooppaan kesäksi, päättää Rory lähteä mukaan saadakseen välimatkaa Deaniin ja äitiinsä. Luke joutuu lähtemään Maineen auttamaan siskoaan Liziä ja tämän miestä T.J:tä messustandin pystyttämisessä.

 

Lue käsikirjoitus (Quintessence)

5.02 A Messenger, Nothing More 28.9.2004

Luke on viettänyt jo 7 viikkoa Mainessa siskonsa apuna, mutta on viimein päättänyt palata Stars Hollowhin. Rory soittaa äidilleen Roomasta pyytääkseen anteeksi ja pyytää samalla Lorelaita viemään Deanille kirjoittamansa kirjeen. Deanin vaimo Lindsay löytää kirjeen ja heittää Deanin ulos talosta. Dean on pahoillaan suhteestaan Roryyn, ja sen aiheuttamasta harmista Lindsaylle ja heidän perheilleen. Lorelai ja Luke onnistuvat viettämään hetken kahdestaan monen viikon jälkeen. Lane tajuaa tunteensa bändikaveriaan Zachia kohtaan.

 

Lue käsikirjoitus (Quintessence)

5.03 Written in the Stars 5.10.2004

Lorelai ja Luke pääsevät vihdoinkin ensimmäisille oikeille treffeille ja Lorelaille selviää, että Luke on odottanut tätä hetkeä jo vuosia. Vietettyään yön Luken luona, Lorelai menee pelkässä Luken paidassa alakertaan, ja huomaa kauhukseen sen olevan täynnä asiakkaita. Rory päätyy sanailemaan rikkaan ja tärkeilevän yalelaisen Loganin kanssa, tämän oltua töykeä Roryn ystävää Martya kohtaan. Paris pitää valvojaiset professor Asher Flemingille, joka kuoli heidän ollessaan Oxfordissa. Lorelai on loukkaantunut koska kukaan kaupunkilainen ei näyttäisi välittävän hänen suhteestaan Lukeen, kunnes asia nousee esille kyläkokouksessa. Rory ja Dean selvittävät välinsä.

 

Lue käsikirjoitus (Quintessence)

5.04 Tippecanoe and Taylor, Too 12.10.2004

Jackson saa tarpeekseen Taylorin ylivallasta kaupungissa ja päättää osallistua Taylorin vastaehdokkaaksi kaupungin puheenjohtajan vaaliin. Rory ja Dean eivät löydä sopivaa paikkaa ollakseen kahden. Lisäksi Dean ei halua vielä tuoda suhdettaan Roryyn julki. Jackson voittaa vaalit ylivoimaisesti. Lane kertoo tunteistaan Zachille.

 

Lue käsikirjoitus (Quintessence)

5.05 We Got Us a Pippi Virgin 19.10.2004

Lorelai ei pysty suhtautumaan Deaniin yhtä luonnollisesti kuin ennen ja paikatakseen tätä järjestää tuplatreffit Roryn ja Deanin kanssa. Treffit kuitenkin kääntyvät katastrofiksi, kun Luke tuo selvästi esiin tuntemuksensa Deania kohtaan. Emily ja Richard yrittävät sopeuta yksinoloon, Richard asuu vierastalossa ja hankkii uuden harrastuksen, Emily hankkii paniikkihuoneen. Kun Lane ei saa vastausta tunteisiinsa Zachilta, hän peruu sanansa, mikä viimeinkin saa Zachin puhumaan.

 

Lue käsikirjoitus (Quintessence)

5.06 Norman Mailer, I'm Pregnant! 26.10.2004

Rory törmää lehtijuttua tehdessään yalelaiseen salaseuraan, ja saa selville, että lehdessä myös työskentelevä Logan Huntzberger kuuluu kyseiseen seuraan. Dragonfly Inn joutuu rahoituksellisista syistä luopumaan lounaasta, mikä saa Sookien pois tolaltaan joksikin aikaa, kunnes hän huomaa olevansa raskaana. Christopher pyytää Lorelain apua: Sherry on muuttanut Ranskaan luomaan uraa, ja jättänyt Gigin isänsä hoidettavaksi. Kun Rory kuulee tästä, hän pyytää isäänsä jättämään Lorelain rauhaan.

 

Lue käsikirjoitus (Quintessence)

5.07 You Jump, I Jump, Jack 2.11.2004

Rory saa kutsun salaseuran tapaamiseen, joka on elitistinen viikonloppu metsässä erilaisine aktiviteetteineen. Logan saa suostuteltua Roryn osallistumaan tapahtuman henkeäsalpaavaan lopputapahtumaan. Emily pääsee selville Lorelain ja Luken suhteesta, ja vaatii yhteistä illallista. Lorelai yrittää varoitella Lukea, mutta Luke haluaa hoitaa asian pois päiväjärjestyksestä ja saa vastaansa peitettyjä loukkauksia heittelevän passiivis-agressiivisen Emilyn. Myös Richard haluaa tavata Luken ja järjestää kahdenkeskisen golfpelin. Zach ja Lane viettävät ensimmäisiä treffejään kotoisissa tunnelmissa.

 

Lue käsikirjoitus (Quintessence)

5.08 The Party's Over 9.11.2004

Kun Emily saa tietää Roryn ja Deanin suhteesta, hän järjestää yhdessä Richardin kanssa Yalen alumnijuhlat, joiden ainoana tarkoituksena on löytää sopiva mies pahaa aavistamattomalle Rorylle. Luke tekee Lorelaille romanttisen illallisen, jota tulee sotkemaan riitelevät Liz ja T.J, jotka asuvat nyt Stars Hollowssa. Lane kertoo korealaiselle vaihto-oppilaalle Kyonille, miten selvitä rouva Kimin tiukkojen sääntöjen kanssa. Dean tulee hakemaan Rorya juhlista ja tajuaa, että ei enää kuuluu hänen etuoikeutettuun elämäänsä. Logan lohduttaa itkevää Rorya. Lorelai katsoo huolestuneena, kun Rory tulee kotiin limusiinilla miesjoukon saattelemana, humalassa, timanttikorut kaulalla ja korvissa välkehtien.

 

Lue käsikirjoitus (Quintessence)

5.09 Emily Says Hello 16.11.2004

Lorelai kutsuu Christopherin lounaalle hotelliin tietämättä Roryn isälleen esittämästä pyynnöstä. Rory osuu paikalle ja Lorelain poissaollessa he riitelevät ja Chris lähtee pois. Lorelai kertoo lounaasta Lukelle, joka vakuuttelee itselleen ettei ole mustasukkainen. Jackson on stressaantunut hoitaessaan puheenjohtajan töitä ja yrittäessään selvitä raskaana olevan Sookien mielihaluista. Emilyllä on hauskaa ensimmäisillä treffeillään asumuseron aikana, mutta tullessaan tyhjään kotiin hän purskahtaa itkuun. Marty yrittää pyytää Rorya treffeille, mutta tämä nukahtaa Martyn sängylle ennen kuin Marty ehtii esittämään asiansa.

 

Lue käsikirjoitus (Quintessence)

5.10 But Not as Cute as Pushkin 30.11.2004

Rory saa Yaleen vierailijan, Annan entisestä koulustaan Chiltonista. Rory esittelee innoissaan Yalea, mutta pettyy kun Anna on kiinnostunut ihan muista asioista kuin opiskelusta. Logan järjestää kavereineen kesken luennon valetappelun Roryn rakkaudesta, mistä Rory ei ole ollenkaan mielissään. Marty vihjaa Rorylle, että sekä hän että Logan ovat kiinnostuneita Rorysta. Rory järjestää isoisänsä kanssa Loganille vastakepposen, mikä saa tämän kerrankin sanattomaksi. Luke ja Lorelai riitelevät ensimmäisen kerran, kun Lorelai ostaa Luken isän veneen, jonka Luke olisi halunnut hävittää. Paris päätyy pikadeittailun kautta Doylen, lehden päätoimittajan kanssa sänkyyn.

 

Lue käsikirjoitus (Quintessence)

5.11 Women Of Questionable Morals 25.1.2005

Lorelai, joka on aina rakastanut lunta, saa siitä tarpeekseen, kun runsas lumentulo haittaa hotellin toimintaa. Christopher haluaa sopia Roryn kanssa ja ilmestyy yllättäen Yaleen, mutta Rory häätää hänet pois. Kun Lorelai ja Rory saavat tiedon Christopherin isän kuolemasta molemmat käyvät vuorollaan lohduttamassa tätä, Lorelai viskipullon kera. Lorelai viettää yön Christopherin luona, eikä kerro Lukelle totuutta siitä missä oli. Luke yrittää sovitella Lorelain välejä lumeen tekemällä tälle oman pienen luistelukentän.

 

Lue käsikirjoitus (www.twiztv.com)