Sarja

Juonipaljastuksia

5. kausi: jaksot 12-22

5.12 Come Home 1.2.2005

Rory auttaa Logania tämän artikkelin tekemisessä ja pettyy kun Logan ei kutsukaan häntä isänsä järjestämään kirjanjulkaisujuhlaan. Pienen tahallisen peltikolarin jälkeen Emily ja Richard sopivat välinsä ja päättävät uudistaa vihkivalansa 40 -vuotishääpäivänään. Lorelai katselee kaihoisana Emilya varten tuotuja hääpukuja ja lupautuu äitinsä kaasoksi, Roryn lupautuessa bestmaniksi. Lorelailla on vaikeuksia sopeutua Luken unirytmiin ja Sookie "kummittelee" Dragonfly Inn'ssä. Emily käy kutsumassa Christopherin juhliin, ja varoittaa tätä Lorelain ja Luken suhteen syventymisestä ja kehottaa tekemään jotain pian, mikäli haluaa Lorelain itselleen.

 

Lue käsikirjoitus (www.twiztv.com)

 

5.13 Wedding Bell Blues 8.2.2005

Lorelai ja Rory päätyvät järjestämään Emilylle pikapolttarit vihkivalojen uudistamisen aattona. Juhlapäivänä Luke ja Lorelai luovat toisiinsa syviä katseita papin pitäessä puhetta Emilylle ja Richardille. Rory huomaa ilokseen Loganin saapuneen juhliin, mutta pettyy pian kun näkee Loganin kauniin seuralaisen. Kun Lorelai huomaa Christopherin tulleen juhliin, hän selittää nopeasti Lukelle olleensa Christopherin luona tämän isän kuoltua. Luke ei ole hyvillään asiasta, mutta suostuu kuitenkin tanssimaan Lorelain kanssa. Christopher katselee Lorelaita ja Lukea, ja juo tasaiseen tahtiin drinkkejä. Rory menee puhumaan Loganille ja kysyy, miksi Logan ei ole pyytänyt häntä ulos. Logan sanoo kyllä pitävänsä Rorysta ja kertoo, ettei ole sitoutuvaa tyyppiä. Rory vakuuttelee, että ei hän haluakaan sitoutua, vie Loganin toisaalle ja suutelee tätä. Lorelai, Luke ja Christopher etsivät Rorya valokuvausta varten ja löytävät hänet ja Loganin suutelemassa. Sekä Luke että Christopher huutavat vuorotellen Loganille ja lopulta päätyvät riitelemään siitä, kumpi on ollut enemmän Roryn ja Lorelain tukena. Christopher huutaa, että Luke on vain Lorelain tämänhetkinen poikaystävä ja kaikki tietävät, että Christopher ja Lorelai kuuluvat yhteen, ja Emilykin kertoi, ettei se ole liian myöhäistä. Lorelai yrittää vakuutella Lukelle, ettei hän tiedä mistä Christopher puhuu, mutta Luke ryntää suuttuneena pois. Lorelai yrittää lähteä Luken perään, mutta valokuvaaja kutsuu hänet yhteiskuvaan Richardin, Emilyn ja Roryn kanssa. Asettuessaan valokuvaan Lorelai tiuskaa vihaisena äidilleen: "You and me, we're done" eli "Sinä ja minä, se on loppu nyt!"

 

Lue käsikirjoitus (www.twiztv.com)

 

5.14 Say Something 15.2.2005

Lorelai lähtee juhlista Luken perään ja löytää tämän lopulta elokuvateatterista. Hän haluaa selittää Lukelle tapahtunutta, mutta Luke ilmoittaa haluavansa miettiä rauhassa asioita. Seuraavana päivänä Lorelai törmää Lukeen kaupassa ja rukoilee tätä puhumaan hänen kanssaan. Hän lupaa ettei tapaa Christopheria enää koskaan ja kertoo, että hän on täysillä mukana heidän suhteessaan. Luke toistelee tarvitsevansa aikaa miettiä, mutta Lorelain tivatessa Luke sanoo, että tällä hetkellä hän ei voi olla tässä suhteessa. Rory menee tapaamaan Logania ja päätyy seuraamaan Loganin ja tämän kavereiden pokeripeliä. Aamulla Rory herää Loganin sohvalta poikien yhä pelatessa korttia ja saa puhelun hätääntyneeltä Sookielta, joka kertoo Lorelain romahtaneen ja olevan todella huonossa kunnossa. Roryn auto on huoltamolla, joten huolestunut Logan tarjoaa limonsa ja kuskinsa Roryn käyttöön. Rory lohduttelee äitiään ja tuo tälle kaiken mahdollisen tarvittavan sängyn viereen, jotta tämä saa rauhassa surra. Roryn lähdettyä Lorelai jättää Luken vastaajaan viestin, jossa hän rukoilee Lukea tulemaan luokseen. Tajuttuaan mitä on tehnyt Lorelai juoksee Luken asunnolle ja ottaa vastaajan nauhan mukaansa. Palatessaan kotiinsa hän löytää hätääntyneen Luken, joka oli kuullut viestin ja tullut heti paikalle. Lorelai pahoittelee soittoaan ja lupaa sen olevan viimeinen, ja kertoo kunnioittavansa Luken päätöstä suhteen loppumisesta. Rory käy kiittämässä Logania autosta ja sopivat tapaavansa uudelleen, tällä kertaa kahden kesken.

 

Lue käsikirjoitus (www.twiztv.com)

 

5.15 Jews and Chinese Food 22.2.2005

Luke lupautuu rakentamaan lavasteet koulun "Viulunsoittaja katolla" musikaaliin, kun kuulee Lorelain vastaavan pukujen tekemisestä. Lorelai huomaa Luken vieneen veneensä pois autotallista, ja tyhjyyden tunne Luken lähdettyä tuntuu vain pahemmalta. Luke hermostuu, kun Lorelaita ei näy musikaalin harjoituksissa ja tekee tikusta asiaa voidakseen mennä Lorelain luo. He päätyvät riitelemään musikaalin puvustamisesta, autotallista ja Luken veneestä. Musikaalin esitysiltana Lorelai ja Luke ovat auttamassa koululla ja molemmat pälyilevät toisiaan kaihoisina, mutta eivät kuitenkaan puhu toisilleen, vaikka selvästi haluaisivat. Rory pyytää välttelevää Martya luokseen leffailtaa viettämään, mutta hauska ilta menee keskeytyy, kun Logan osuu paikalle ja pyytää Rorya ja Martya mukanaan viettämään iltaa kaveriporukkansa kanssa. Martylla ei ole hauskaa snobbailevien nuorten keskellä, joten hän ja Rory lähtevät takaisin asuntolaan muiden jatkaessa iltaa. Marty tunnustaa Rorylle pitävänsä tästä enemmän kuin ystävänä ja Roy kertoo pitävänsä Loganista. He sopivat pysyvänsä ystävinä. Logan pistäytyy myöhemmin Roryn luona sanomassa hyvää yötä kunnolla. He suutelevat ja Rory pyytää Logania jäämään yöksi.

 

Lue käsikirjoitus (www.twiztv.com)

 

5.16 So Good Talk 1.3.2005

Emily ja Richard palaavat "häämatkaltaan" ja Emily yrittää tavoittaa Lorelaita, mutta tämä lyö äidilleen luurin korvaan sanomatta sanaakaan. Luke karkoittaa kaikki asiakkaat palaneella ruoallaan ja vihaisella käytöksellään. Rory menee yksin perjantai-illalliselle ja Emily käyttäytyy niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Rory on erittäin kylmä isoäitiään kohtaan ja pian tämä vaatii Rorya selittämään käytöstään. Rory ihmettelee, miten Emily voi kuvitella, että hän unohtaisi tämän toimet Lorelain ja Luken erottamiseksi. Hän sanoo tulevansa joka viikko illalliselle, mutta kieltäytyy näyttelemästä, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Emily vihoittelee Richardille, joka tapasi Lorelain vakuutusasioissa. Richard vakuuttaa, että on parempi, että edes toinen on väleissä heidän tyttärensä kanssa, ettei tämä kokonaan vieraantuisi heistä. Lane tajuaa, että Zach haluaa sänkyyn hänen kanssaan, mutta hämmästyy sitä, että hän ei halua harrastaa seksiä ennen avioliittoa. Hän syyttää ajattelutavastaan äitiään. Logan pyytää Rorya palaamaan Yaleen ennen kevätloman loppua ja Rory suostuu pyyntöön. Emily vierailee Luken kuppilassa ja kertoo tämän voittaneen; hän ei tule enää sekaantumaan Luken ja Lorelain väleihin. Luke menee Lorelain luo ja sanomatta sanaakaan ottaa hänet syleilyynsä ja suutelee intohimoisesti.

 

Lue käsikirjoitus (www.twiztv.com)

 

5.17 Pulp Friction 8.3.2005

Rory katuu sopimustaan muiden tapailemisesta Loganin kanssa, kun näkee tämän kahvilassa toisen tytön seurassa. Hän päättääkin mennä Finn'n syntymäpäiväbileisiin Loganin kaverin Robertin deittinä, mikä saa Loganin mustasukkaiseksi ja Roryn tyytyväiseksi. Luke ja Lorelai ovat ensimmäisillä virallisilla treffeillään yhteenpalaamisensa jälkeen ja Lorelaille selviää kuinka paljosta hän jäi paitsi heidän eronsa aikana. Emily ihmettelee, miksi Lorelai ei tule perjantai-illalliselle, vaikka hän saattoi hänet ja Luken jälleen yhteen. Hän päättää mennä tapaamaan uudelleen Lukea, mikä johtaa katkeraan äidin ja tyttären välienselvittelyyn. Kirk päättää itsenäistyä ja löytää itselleen erikoisia asumisratkaisuja.

 

Lue käsikirjoitus (www.twiztv.com)

 

5.18 To Live And Let Diorama 19.4.2005

Eräs kaupunkilainen luovuttaa kuolleessaan talonsa historialliselle seuralle, joka päättää tehdä talosta museon muutaman kuukauden ajaksi. Kaikki ihmettelevät Luken intoa olla mukana talkoissa, kunnes Luke paljastaa Taylorille aina ihailleensa taloa ja haluavansa ostaa sen itselleen ja Lorelaille. Dean kuitenkin varoittaa Lukea: Gilmoren tytöt eivät tyydy pieniin ympyröihin. Lorelaita haastatellaan hotellilla matkailualan lehteen, ja jotenkin Lorelai päätyy kertomaan ilkeitä juttuja äidistään. Myöhemmin Lorelai katuu puheitaan ja pyytää toimittajaa peruuttamaan koko jutun. Rory ja Paris kaipailevat "poikaystäviään", jotka eivät siis virallisesti ole heidän poikaystäviään. He päättävät lähteä puhelimen vierestä päivystämästä Stars Hollowhin, jossa vietetään museon avajaisia. Rory, Paris ja Lane, joka epäilee Zachillä olevan suhde musiikkikaupan omistajaan, maistelevat Miss Pattyn boolia, ja yrittävät kukin tavoittaa miehiään. Loppupäivästä Lorelai lohduttaa juopunutta ja oksentavaa tytärtään, kun tämä itkee Loganin perään.

 

Lue käsikirjoitus (www.twiztv.com)

 

5.19 But I'm a Gilmore 26.4.2005

Rory tajuaa viimein, ettei halua olla vain yksi Loganin tyttöystävistä. Hän kertoo Loganille, ettei voi jatkaa samaan tapaan ja ehdottaa, että he olisivat vain ystäviä. Rory hämmästyy, kun Logan sanoo haluavansa olla hänen poikaystävänsä. Logan vie siskonsa painostuksesta Roryn vanhempiensa luo päivälliselle, mutta ilta päättyy lyhyeen, kun Loganin isoisä ja äiti tuovat ilmi mielipiteensä Rorysta ja hänen taustastaan: hän ei ole tarpeeksi hyvä Loganille. Seuraavana päivänä Loganin isä, lehtimoguli Mitchum Huntzberger pyytää Rorylta anteeksi ja tarjoaa harjoittelupaikkaa yhdessä lehdistään. Sookie joutuu sairaslomalle loppuraskauden ajaksi, ja Lorelai pyytää Lukea hotellin pääkokiksi, kunnes he saavat sijaisen.

 

Lue käsikirjoitus (www.twiztv.com)

 

5.20 How Many Kropogs to Cape Cod? 3.5.2005

Kun Emily ja Richard kuulevat Roryn olleen päivällisillä Loganin perheen luona, he haluavat välttämättä esittää vastakutsun Loganille. Lorelaikin haluaa tavata Loganin ja päättää lopettaa perjantaipäivällis-boikottinsa, jotta pääsisi tapaamaan Logania. Lorelai huomaa päivällisillä Loganissa huolestuttavan piirteen ja yrittää vakuuttaa vanhempiaan epäilyksistään. Richard ja Emily ovat kuitenkin ihanneparinsa lumoissa, ja suunnittelevat jo päätä pahkaa Roryn ja Lognin tulevaisuutta. Rory aloittaa harjoittelijantyönsä, johon hän on valmistautunut lukemalla kaiken Mitchum Hunzbergeristä. Lorelai saa mielenkiintoisen työtarjouksen, johon liittyisi paljon matkustelua ja Luke pääsee etenemään talosuunnitelmissaan, kun museo lopettaa toimintansa.

 

Lue käsikirjoitus (www.twiztv.com)

 

5.21 Blame Booze and Melville 10.5.2005

Lorelain haastattelu julkaistaan kuitenkin matkailulehdessä, ja kaiken juhlinnan keskellä Luke ja Lorelai unohtavat ehkäisyn. Parin päivän kuluttua Lorelai himoaa vihreitä omenoita; samoin kävi, kun hän oli raskaana Rorysta. Lorelai ei kerro epäilyksistään Lukelle ja huokaisee helpotuksesta, kun hänen epäilynsä osoittautuu vääräksi hälytykseksi. Sookie saa tyttövauvan ja suostuttelee Jacksonin vasektomiaan; kaksi lasta saa riittää. Luke hermostuu, kun kuulee Kirkin tehneen kilpailevan tarjouksen talosta. Kaupungin vanhimmat kuitenkin päättävät myydä talon Lukelle. Emily lukee Lorelain haastattelun lehdestä ja kauhistuu, mutta antaa loppujen lopuksi anteeksi. Mitchum Hunzberger kertoo Rorylle, ettei usko tästä olevan lehtinaiseksi. Rory yllättyy arvostelusta, koska uskoi pärjänneensä hyvin lehdessä. Harmistuneena Rory päättää tehdä jotain hurjaa Loganin kanssa; he "lainaavat" jonkun venettä ja joutuvat vaikeuksiin.

 

Lue käsikirjoitus (www.twiztv.com)

 

5.22 A House Is Not a Home 17.5.2005

Lorelai hakee Roryn poliisiasemalta ja lupaa kaiken tulevan kuntoon. Rory vakuuttaa, ettei Logan ollut syyllinen tähän tempaukseen. Lorelai kertoo Lukelle harkitsevansa hotellin myyntiä ja uuden työpaikan vastaanottamista. Luke hermostuu asiasta ja pettyneenä peruu juuri tekemänsä talokaupan Taylorin kanssa. Rory kertoo äidilleen, ettei palaa ensi vuodeksi Yaleen, vaan haluaa viettää välivuoden ja miettiä, mitä oikeastaan haluaa elämältään. Lorelai kertoo kaikesta tapahtuneesta vanhemmilleen ja pyytää heitä tuekseen, jotta he yhdessä saisivat suostuteltua Roryn takaisin kouluun. Emily ja Richard lupaavat tukea Lorelaita, mutta pyörtävät puheensa myöhemmin. He ovat kuulleet Roryn kannan asiaan ja päättävät tukea tätä, tarjoamalla tälle vierastalon käyttöön ja hankkimalla tälle työpaikan. Pettyneenä vanhempiensa toimiin Lorelai katsoo ulkoa, kun Rory purkaa tavaroitaan vierastalossa. Rory huomaa äitinsä, mutta kääntää pian katseensa pois. Lorelai menee Luken luo ja kertoo tapahtuneesta. Luke alkaa heti suunnitella keinoja Roryn kouluun saamiseksi ja on valmis tekemään vaikka mitä sen asian puolesta. Lorelai katsoo Lukea hellyttävästi ja kysyy, menisikö Luke naimisiin hänen kanssaan. Luke jää hölmistyneenä katsomaan Lorelaita.

 

Lue käsikirjoitus (www.twiztv.com)