Sarja

Juonipaljastuksia

6. kausi: jaksot 1-11

6.1 New and Improved Lorelai 13.9.2005

Luke vastaa myöntävästi Lorelain kosintaan, mutta joutuu myöhemmin kuuntelemaan kommentteja kaupunkilaisilta kosinnasta, tai oikeastaan siitä miten se tapahtui. Luke korjaa virheensä eräänä täyden kuun iltana. Lorelai on edelleenkin loukkaantunut ja vihainen sekä Rorylle että vanhemmilleen, ja ilmoittaa tylysti, että tästä lähtien Emily ja Richard saavat huolehtia Rorysta. Richard palkkaa huippujuristin puolustamaan Rorya, mutta tämä saakin odotettua kovemman tuomion: vuosi ehdollista ja 300 tuntia yhdyskuntatyötä. Rory on pettynyt kun Lorelai ei tulekaan oikeuteen hänen tuekseen. Logan järjestää ystävineen Rorylle vankibileet.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)

Katso traileri (theWB.com)

6.2 Fight Face 20.9.2005

Rory aloittaa yhdyskuntapalveluksen Emilyn hyvien neuvojen saattelemana. Lorelai ihastuu hylättyyn koiraan ja adoptoi sen itselleen. Koira osoittautuu vähintään yhtä erikoiseksi tapaukseksi kuin tämän uusi emäntäkin. Lorelain hienovaraisen vihjailun jälkeen Luke hylkää ajatuksen uuden talon ostamisesta ja alkaa suunnitella Lorelain talon laajennusta. T.J saa tästä vihiä ja aloittaa remontin omalla erikoisella tavallaan. Yksinäinen Rory menee Luken kuppilaan, ja Luke velvollisuudentuntoisesti kertoo kihlauksestaan Lorelain kanssa. Lorelai kimmastuu kun kuulee Luken toimista, mutta Luke yrittää saada Lorelain tajuamaan kuinka hullu koko tilanne on ja että Lorelain pitää selvittää välinsä tyttärensä kanssa. Lorelai ja Rory tapaavat sattumalta, mutta tapaaminen jää lyhyeksi kun kumpikin vihaisena purkaa loukattuja tunteitaan.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)

6.3 The UnGraduate 27.9.2005

Sookie kyselee Lorelailta, ovatko hän ja Luke jo päättäneet hääpäivän, mutta Lorelai välttelee kysymystä. Rory aloittaa Emilyn järjestämän osa-aikaisen työn DAR:n (Daughters of the American Revolution) toimistolla. Emilyllä on myös oma lehmä ojassa, sillä hän haluaa Roryn vakoilevan erään jäsenen toimia Emilyä vastaan. Logan palaa Euroopan matkaltaan ja jatkaa opiskelua Yalessa. Rory vakuuttaa, ettei häntä haittaa vaikka Logan puhuisi opiskelustaan tai Rory tapaisi häntä Yalessa, mutta kuitenkin Rory katselee haikeana muita opiskelijoita kampuksella. Lane bändeineen palaa takaisin Stars Hollowhin koko kesän kestäneeltä kiertueeltaan. Luke suostuu hoitamaan Lorelain koiraa, Paul Ankaa yhden illan ja joutuu heti ongelmiin. Lorelai tunnustaa Lukelle, ettei halua sopia hääpäivää ennen kuin hänen ja Roryn välit ovat taas kunnossa. Rory liittyy DAR:n jäseneksi.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)

Katso traileri (theWB.com)

6.4 Always a Godmother, Never a God 4.10.2005

Rory suostuu emännöimään Emilyn DAR-juhlia, kun tämä itse on jäänyt jumiin Helsinkiin lumimyrskyn vuoksi. Lorelai kaipaa Rorya ja yrittää soittaa tälle, huomatakseen vain numeron olevan pois käytöstä. Sookie yrittää sovitella Lorelain ja Roryn välejä pyytämällä nämä lastensa kummeiksi. Ristiäisiin tullut Jacksonin veli Beau luulee Lorelain olevan varsinainen miestennielijä, ja yrittää iskeä tätä, useita kertoja. Rory käy tapaamassa Lanea ennen ristiäisiä ja he lupaavat pitää useammin yhteyttä. Lane uskoo vakaasti, että Roryn ja Lorelain välit korjaantuvat vielä. Zack ja Brian ovat tuhlanneet Lanen vaivalla säästämät kiertuerahat kerralla äänityslaitteisiin ja tietokoneisiin. Kesken ristiäisten Lorelai pyytää Roryn ulos ja ihmettelee, miksi Rory antoi uuden puhelinnumeronsa Sookielle, mutta ei omalle äidilleen. Tytöt päätyvät jälleen riitelemään, ja vaikka Rory myöhemmin yrittää sovitella riitaa, Lorelai ei ota sovinnon elettä vastaan. Logan kertoo Rorylle joutuvansa osallistumaan yhä enemmän perheyrityksen toimintaan ja ottamaan enemmän vastuuta elämästään. Vastapainoksi Logan ehdottaa luksusviikonloppua New Yorkissa, mihin Rory suostuu.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)

Katso traileri (theWB.com)

6.5 We've Got Magic to Do 11.10.2005

Dragonfly Inn'ssä on pieni tulipalo, ja Lorelain pitää pyytää isänsä paikalle hoitamaan vakuutusasioita. Hän käyttää tilaisuuden hyväkseen ja piikittelee Richardia siitä, ettei tämä ole vieläkään saanut suunnitelmaansa toimimaan, hänenhän piti saada Rory palaamaan Yaleen. Rory suostuu ottamaan järjestääkseen suuren DAR:n juhlan, joka ei ole myynyt lippuja niin paljon kuin odotettiin. Emily on huolissaan Roryn organisointitaidoista, mutta Richard vakuuttaa Roryn kykenevän melkein mihin tahansa. Paris on pulassa, sillä hänen vanhempiensa varat on jäädytetty, eikä hänellä ole enää tulonlähteitä. Rory tarjoaa hänelle töitä juhlien tarjoilijana, mistä Paris ottaa kaiken irti. Roryn juhlat sujuvat loistavasti kunnes Hunzbergerit tulevat paikalle ilman varausta. Rory ajattelee jo mielessään heittävänsä heidät ulos, mutta päättää lopulta pysyä ammattimaisena ja järjestää heille pöydän. Richard törmää juhlissa Mitchum Hunzbergeriin, joka sattumien kautta paljastaa miten hän teilasi Roryn journalistintaidot ja kuinka töykeästi hänen perheensä kohteli Rorya taannoisella illallisella. Richard kertoo Emilylle Lorelain olleen oikeassa Hunzbergereistä, ja Emily kertoo Loganin äidille, Shiralle omaan ystävälliseen tapaansa, mitä mieltä on tämän mielipiteistä ja kehottaa tätä jättämään Loganin ja Roryn rauhaan. Illasta tulee menestys, mutta Richard tajuaa vihdoinkin, että Rory ei ole siellä missä hänen pitäisi olla. Lorelai menee katsomaan Miss Pattyn tanssistudion showta ja patistaa Lukea omien harrastustensa, retkeilyn ja kalastuksen pariin. Lorelai ihmettelee kun Luke palaa kesken illan kotiin ja Luke kertoo, että hänestä tuntui kuin Lorelai olisi yrittänyt päästä hänestä eroon. Lorelai vakuuttaa, että siitä ei ollut kyse ja Luke palaa takaisin retkeilemään.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)

Katso traileri (theWB.com)

6.6 Welcome to the Dollhouse 18.10.2005

Taylor on taas vauhdissa ja päättää vaihtaa kaupungin kadunnimet takaisin 1700 -luvun nimiksi houkutellakseen lisää turisteja. Lorelai ei ole innoissaan kun kuulee, mikä hotellin ohi kulkevan kadun nimeksi tulee. Logan ostaa Rorylle Birkin-laukun, jonka arvoa Rory ei heti tajua. Richard kyselee Loganilta Roryn tulevaisuuden suunnitelmia, ja Logan pelästyy, koska luulee Richardin haluavan tietää, milloin pari aikoo vakiintua. Rory lupaa selvittää asian isovanhempiensa kanssa. Lorelai saa outoja paketteja, joissa on erilaisia antiikkiesineitä. Kun paketteja tulee myös Lukelle ja hotellille, Lorelai tajuaa pakettien tulevan Emilyltä, joka yrittää tällä tavoin saada Lorelain soittamaan hänelle. Lorelai päättää olla soittamatta äidilleen, joten tämä soittaakin pian kertoakseen muuttavansa Lorelain huoneen lahjapaketointitilaksi ja antavansa tämän nukkekodin hyväntekeväisyyteen, ellei Lorelai tule hakemaan sitä välittömästi. Lorelai ei suostu taipumaan äitinsä juonitteluun, vaan luopuu mieluummin rakkaasta vanhasta nukkekodistaan. Rory kertoo Loganille rakastavansa tätä ja ettei odota tämän sanovan mitään takaisin. Richard tulee Lorelain luo nukkekoti mukanaan ja sanoo haluavansa keskustella Roryn tilanteesta.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)

Katso traileri (theWB.com)

6.7 Twenty-one Is the Loneliest Number 25.10.2005

Richard haluaisi lahjoa Roryn menemään takaisin kouluun, mutta Lorelai ei suostu tähän, vaan sanoo, että Roryn on itse tehtävä omat päätöksensä. Roryn 21. syntymäpäivän lähestyessä sekä äiti että tytär kaihoisana muistelevat yhteisiä suunnitelmiaan juhlapäiväksi. Emily suunnittelee Rorylle upeita juhlia, mutta Rory innostuu niistä vasta, kun tajuaa, että voisi kutsua sinne myös äitinsä. Lorelai saa kutsun, mutta luulee sen olevan Richardin ja Emilyn lähettämä. Rory ihmettelee, miksi Lorelai ei vastaa kutsuun ja soittaa vihaisena Luken kuppilaan. Luken toimiessa viestinvälittäjänä Rory varmistaa, että hänen äitinsä on tulossa juhliin. Lorelai on innoissaan Roryn soitosta. Emily ja Richard hämmentyvät kun tajuavat Roryn ja Loganin harrastavan seksiä. Vastatoimena Emily järjestää Roryn pois vierastalosta ja antaa hänelle tämän vanhan huoneen päätalosta. Lorelai yrittää saada Luken mukaan Hullu tiedemies esitykseensä Halloweenina. Juhlissa Emily huomaa Lorelain sormuksen ja onnittelee tätä kylmäkiskoisesti. Lorelain läsnä ollessa Emily ja Richard keskustelevat Roryn tilanteesta, josta Richard on todella harmissaan. Emily sanoo, että he eivät ole epäonnistuneet Roryn kanssa, ennen kuin tämä on raskaana, mistä Lorelai loukkaantuu. Rory ja Lorelai keskustelevat aluksi vaivaantuneesti, mutta lopulta ehtivät kuitenkin kertoa kuulumisiaan, ennen kuin Rorya viedään kakkua leikkaamaan.

 

Jaksossa vierailee Usan entinen ulkoministeri Madeleine Albright. Rory näkee unta, jossa Madeleine Albright on hänen äitinsä, ja he käyvät saman keskustelun kuin jaksossa 1.6 "Rory's Birthday Parties - Yhdet syntymäpäivät, kahdet juhlat", kun Lorelai kertoo Rorylle tämän syntymästä.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)

6.8 Let Me Hear Your Balalaikas Ringing Out 8.11.2005

Luke suostuu sponsoroimaan tyttöjen jalkapallojoukkuetta ja innoissaan hankkii joukkueelle sekä itselleen ja Lorelaille hienot pelipuvut. Innostus muuttuu kuitenkin kauhistukseksi, kun hän näkee tyttöjen pelaavan. Rory alkaa ahdistua asuessaan isovanhempiensa kanssa samassa talossa Emilyn tiukan kontrollin alla. Vietettyään iltaa Loganin ja kumppaneiden kosteissa juhlissa ja heitettyään pojat koteihinsa Rory palaa talolle. Jess on odottamassa Rorya pihalla ja Rory kutsuu hänet huoneeseensa. Jess kertoo olevansa töissä pienessä kustantamossa Philadelphiassa ja kirjoittaneensa kirjan. Rory on ihmeissään ja todella onnellinen Jessin puolesta. He sopivat tapaavansa uudelleen seuraavana päivänä. Logan sattuu paikalle juuri kun Jess ja Rory ovat lähdössä ja kutsuu itsensä mukaan. Logan ottaa muutaman lasillisen liikaa ja piikittelee Jessiä kaikesta mahdollisesta. Jess kyllästyy ja lähtee kesken kaiken. Rory juoksee hänen peräänsä ja yrittää selitellä Loganin käytöstä väsymyksellä ja stressillä. Jess ihmettelee Roryn käytöstä, hänen asumistaan isovanhempiensa luona, Yalen keskeyttämistä ja rikkaan Porcshe-kaverin treffailua. Hänen mielestään Rory ei ole enää oma itsensä. Jess lähtee pois toivotettuaan Rorylle hyvää syntymäpäivää. Rory alkaa pauhaamaan Loganille oman elämänsä tarkoituksettomuudesta, palvelijoista, DAR-kokouksista ja juhlimisesta Loganin kavereiden kanssa. He päätyvät riitelemään mahdollisuuksista ja niiden käyttämisestä: Rory syyttää Logania suostumisesta isänsä muokkaamaan tulevaisuuteen ja Loganin mielestä Rory syyttää muita nykyisestä elämäntilanteestaan. Lorelain koira Paul Anka on ollut sairaana ja Lorelai on valvonut sen vieressä Roryn huoneessa. Lorelai itkee Lukelle kuinka paljon hän olisi voinut tehdä koiran puolesta, mutta ei ollut tehnyt. Luke tajuaa, että Lorelai puhuu Rorysta ja lohduttaa häntä sanomalla kaiken tulevan kuntoon. Rory on ollut yötä Lanen luona ja lähtee sieltä suoraan DAR:n juhliin. Emily tulee vihaisena paikalle ja he päätyvät riitelemään Emilyn sekaantumisesta Roryn elämään: Emily sanoo Roryn olevan kuten äitinsä ja vaatii Rorya noudattamaan talon sääntöjä. Rory sanoo, että hänen pitäisi asua talossa , jotta voisi noudattaa sen sääntöjä.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)

Katso traileri (theWB.com)

6.9 The Prodigal Daughter Returns 15.11.2005

Lorelai ja Luke ovat vihdoin saaneet talon remontoitua. Luke esittelee innoissaan uusitussa makuuhuoneessa tädiltään perimiään antiikkikalusteita, joista Lorelai ei selvästikään pidä, mutta ei kehtaa sanoa sitä Lukelle. Richard palaa matkaltaan kotiin, ja tapaa siellä Finnin ja Colinin, jotka kantavat Roryn tavaroita pois talosta ja kertovat Roryn muuttaneen muualle. Lane kertoo Lorelaille Roryn muuttaneen väliaikaisesti hänen luokseen. Christopher jättää viestin Lorelain vastaajaan ja Lorelai sammuttaa laitteen, kun huomaa Luken kuuntelevan. Luke suutahtaa asiasta ja sanoo, ettei pysty ikinä suhtautumaan luontevasti Christopheriin, mutta haluaa, että he ovat rehellisiä toisilleen kaikista asioista. Lorelai paljastaa inhoavansa makuuhuoneen huonekaluja. Rory pyytää Stamford-Eagle Gazetten päätoimittajalta suositusta hakiessaan työpaikkaa lehdistä. Päätoimittaja kertoo pitäneensä Rorysta ja tämän työstä vaikka lehden omistaja Mitchum Hunzberger oli toista mieltä. Rory innostuu päätoimittajan kehuista ja suostuttelee tätä antamaan Rorylle työtä, vaikka lehdessä ei ole avoimia paikkoja. Rory istuu sinnikkäästi päivästä toiseen lehden toimituksessa ja ujuttaa kirjoittamiaan juttuja päätoimittajan pöydälle. Luken kuppilaan tulee nuori tyttö, joka nappaa hiuksen Luken päästä, ottaa tästä kuvan ja selostaa tekevänsä kouluun tiedemessuille mielenkiintoista tutkimusta: hän ottaa näytteet kolmelta mieheltä ja selvittää DNA-testin avulla kuka heistä on hänen isänsä. Luke jää hämmästyneenä seisomaan, kun tyttö ryntää ulos kuppilasta hius mukanaan. Richard soittaa Lorelaille ja kertoo Emilyn kadonneen. Lorelai tavoittaa Emilyn, joka on lentokoneostoksilla. Emily on tuohduksissaan ja hänestä tuntuu, että kaikki syyttävät häntä Roryn tekemisistä vaikka hän on vain yrittänyt parhaansa tyttärentyttärensä kanssa. Hän tuntee, että on menettänyt Roryn niin kuin menetti Lorelain. Luke menee tiedemessuille tapaamaan kuppilassa käynyttä tyttöä. DNA-tutkimus osoittaa, että Luke on tytön, Aprilin isä ja Luke tunnistaakin Aprilin äidin nimen: Anna Nardini. Luke kertoo, ettei ole tiennyt tytön olemassaolosta ja muutaman vaivaantuneen minuutin jälkeen lähtee pois. Rory soittaa autosta äidilleen ja kertoo innoissaan saaneensa työtä lehdestä ja jatkavansa opiskelua Yalessa, ainoastaan vain asunto puuttuu. Lorelai pyytää häntä tulemaan kotiin ja pian Rory kaartaakin pihaan. Tytöt juoksevat halaamaan toisiaan ja pyytävät toisiltaan anteeksi kaikkea tapahtunutta. Lorelai menee Luken luo kertomaan Roryn paluusta ja sanoo, että nyt he voivat sopia hääpäivän.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)

Katso traileri (theWB.com)

6.10 He's Slippin' 'Em Bread. Dig? 22.11.2005

Lorelai ja Rory juhlivat Roryn paluuta aamiaisella Lukella ja lounaalla Dragonflyssa. Rory kertoo äidilleen, etteivät hän ja Logan ole juuri nyt puheväleissä. Lorelai kertoo Rorylle Christopherin soitosta ja he päättävät yhdessä, että Lorelai selvittää mitä asiaa Chrisillä on. Lorelai ja Chris tapaavat ja Chris kertoo perineensä isoisänsä ja olevansa todella rikas. Hän haluaisi hankkia Lorelaille ja Rorylle jotain, auton, talon, linnan, mitä vain. Lorelai kieltäytyy tarjouksesta, mutta lupaa kertoa asiasta Rorylle. Rory ei halua enää opiskella isovanhempiensa avun varassa Yalessa, joten hän suostuu tapaamaan isänsä ja pyytää tätä maksamaan Yalen lukukausimaksut. Bändi harjoittelee uusia biisejään tulevaa keikkaa varten, jonne on tulossa myös levy-yhtiöiden edustajia. Lane harmittelee koska Zachin tekemät biisit kertovat eri nimisistä naisista, mutta ei koskaan Lanesta. Myöhemmin Brian kertoo saaneensa tuosta keskustelusta inspiraation ja tehneensä biisin nimeltä Lane. Zach tulee myöhässä keikan soundcheckiin ja saa kaikki hermostumaan: hän on ottanut bändiin uuden jäsenen ja laittanut biisilistan uusiksi. Keikan alkaessa Zach saa aikaan tappelun hänen ja Gilin välillä ja koko keikka päättyy lyhyeen yleisön buuatessa. Lane huutaa Zachille ja kertoo tämän pettäneen heidät kaikki. Zach sanoo, että tämän takia bändin jäsenten ei pitäisi seurustella keskenään. Luke kertoo siskolleen tyttärestään, Aprilista ja kuinka tämä ei ollut ollenkaan kiinnostunut isästään, muuten kuin koulutehtävän takia. Eikä Aprilin äitikään ole ottanut yhteyttä koko tytön 12 vuoden elämän aikana. Lopulta Luke päättää jättää asian sikseen, koska Anna ja Aprilkaan eivät ole kiinnostuneet hänestä. Hän kertoo siskolleen, ettei halua kertoa asiasta Lorelaille, koska kaikki on heidän välillään niin hyvin. Dragonflyn Kiitospäivän illallisilla Lorelai kertoo Lukelle Chrisistä ja ihmettelee Luken yhtäkkistä myötämielistä suhtautumista Christopherin haluun huolehtia tyttärestään. Luke päättää soittaa tyttärensä kotiin, mutta siellä on vastaaja päällä. Rory saa puhelun Loganin siskolta, joka kertoo Loganin ilmoittaneen Roryn ja Loganin erosta ja sanoo olevansa pahoillaan. Rory on hämillään uutisesta.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)

Katso traileri (theWB.com)

6.11 The Perfect Dress 10.1.2006

Rory palaa puolen vuoden tauon jälkeen Yaleen, jossa hän yrittää järjestää itseään kursseille sekä vältellä Logania ja psykiatria, jonka luokse hänet määrättiin käymään pitämänsä tauon vuoksi. Hän muuttaa asumaan epämääräiselle alueelle Parisin ja Doylen kämppäkaveriksi. Lorelai ja Sookie suunnittelevat Luken ja Lorelain häitä, ja loppujen lopuksi järjestelyt hoituvat yllättävänkin helposti yhden ainoan päivän aikana. Lorelai löytää täydellisen hääpuvun, täydelliset kutsut ja täydellisen kirkon sekä täydellisen päivän, joka sopii kaikille Stars Hollowlaisille, kesäkuun kuudennen. Lorelai alkaa epäilemään suunnitelmien helppoutta ja pelkää jonkun asian menevän pieleen kuitenkin. Lane on muuttanut asumaan takaisin äitinsä luo, sillä bändi on hajonnut, ja samoin on käynyt Lanen ja Zachin suhteelle. Lane on niin kiukkuinen töissä ja kotona, että jopa Mrs Kim jää kakkoseksi tiuskaisuissaan. Luke menee puhumaan Aprilin äidin, Anna Nardinin kanssa. Anna kertoo, ettei kertonut lapsesta koska kuvitteli Luken inhoavan lapsia, eikä kokenut tarvitsevansa apua. Luke haluaa korvata poissaolonsa ja tarjoaa rahallista apua, ja kertoo samalla, ettei halua sekaantua muuten heidän elämäänsä. Logan odottaa Rorya asunnon ovella, ja selittää, ettei tarkoittanut sitä, mitä oli sanonut siskolleen ja että hän oli tarvinnut aikaa hänen ja Roryn riidan jälkeen. Rory ei hyväksy Loganin anteeksipyyntöjä, eikä reagoi mitenkään Loganin rakkaudentunnustukseen. Rorylla on tapaaminen psykiatrin kanssa heti Loganin tavattuaan, ja tunnekuohussaan hän murtuu ja kertoo kaiken psykiatrilleen. Luke etsii netistä tyttärensä kotisivut ja soittaa Annalle haluavansa osallistua sittenkin Aprilin elämään. Hän haluaa tuntea tyttärensä ja haluaa tämän tuntevan isänsä. Anna suostuu järjestelyyn. Luke on jo aikeissa kertoa Lorelaille tyttärestään, mutta Lorelai haluaa näyttää Lukelle hääpukunsa ja varmistaa, että se on oikeasti täydellinen, eikä Lorelai vain kuvitellut niin.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)