Juonipaljastuksia

6. kausi: jaksot 12-22

6.12 Just Like Gwen And Gavin 17.1.2006

Luke tapaa tyttärensä puistossa, koska luulee Aprilin pitävän puistoleikeistä, April haluaisi kuitenkin mieluummin tulla Luken kahvilaan. Luke epäröi sillä hän pelkää Lorelain tupsahtavan paikalle. Lorelai kertoo Luken helpotukseksi ettei ehdi käymään sinä päivänä kahvilassa, joten Luke kutsuu tyttärensä työpaikalleen. Paris on Yale Daily Newsin päätoimittaja, eivätkä hänen alaisensa ole innoissaan Parisin tiukoista säännöistä. He kokoontuvat Parisin tietämättä suunnittelemaan vallankumousta ja Rory osuu paikalle. Logan pommittaa Rorya kukilla, kirjoilla ja henkilökohtaisella liikkuvalla kahvikioskilla, mutta Rory ei edelleenkään lämpene Loganin anteeksipyynnöille. Logan menee tapaamaan Lorelaita Dragonfly Inniin ja pyytää tätä puhumaan Rorylle, jotta tämä suostuisi kuuntelemaan Logania. Zach on mustasukkainen korealaisesta pojasta, joka liikkuu kumman paljon Lanen kanssa. Loppujen lopuksi Mrs Kim kertoo Zachille, että poika on Lanen eno. Mrs Kim sanoo myös ettei tule estämään Zachin ja Lanen suhdetta. Lorelai menee kuitenkin käymään Luken kahvilassa ja päätyy juttelemaan Aprilin kanssa, joka kertoo olevansa kahvilan omistajan tytär. Lorelai on tyrmistynyt, ettei Luke ole kertonut tyttärestään aiemmin. Luke on pahoillaan ja Lorelai sanoo tarvitsevansa aikaa sulatella asiaa. Paris on ottanut toimituksessa käyttöön numerosysteemin henkilöiden nimien sijaan. Rory kertoo hänelle toimituksen väen tunnelmista ja kokouksesta ja pyytää Parisia löysäämään kuriaan. Paris antaa kuitenkin kaikille uhkavaatimuksen: joko hänen sääntönsä tai potkut toimituksesta. Logan menee tapaamaan Rorya Lorelain kirjoittaman kirjeen kanssa ja luettuaan kirjeen Rory suostuu lähtemään illalliselle. Rory menee Stars Hollowhin talvikarnevaaleihin ja kuulee äidiltään Luken tyttärestä. Lorelai epäilee suhdettaan Lukeen, mutta Rory saa hänet rauhoittumaan ja vakuuttaa, että he pääsevät tästä yli. Lorelai ja Luke keskustelevat tilanteestaan ja Luke kertoo kaiken tapahtuvan liian nopeasti. Lorelai yrittää olla ymmärtäväinen ja ehdottaa jopa häiden siirtämistä, ja yllättyy ja loukkaantuukin kun Luke haluaa siirtää häitä myöhempään.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)

6.13 Friday Night's Alright for Fighting 31.1.2006

Richard ottaa Lorelaihin yhteyttä, kun hänen Yaleen lähettämät sekkinsä palautuvat. Lorelai ja Rory suunnittelevat, miten kertoisivat Emilylle ja Richardille, että Rory ei tarvitse enää heidän apuaan, vaan Christopher maksaa Yalen jatkossa. Lorelai ilmoittaa vanhemmilleen asiasta ja Emily lyö luurin Lorelain korvaan. Paris on mennyt liian pitkälle täydellisyydentavoittelussaan: hänen sekoilunsa vuoksi lehdessä on tyhjä kohta, mikä on toiseksi pahinta mitä lehdelle voi tapahtua. Rorylle selviää, että suurin osa toimituksen väestä on jättänyt työnsä eikä lehti mahdollisesti ilmesty seuraavana päivänä: tämä olisi se pahin juttu. Rory ottaa ohjat käsiinsä ja yhdessä Loganin kanssa he saavat osan toimituksesta takaisin töihin ja saavat lehden valmiiksi viime hetkillä. Stars Hollowlaiset kysyvät Lorelailta Aprilista ja tämän äidistä, ja Lorelai hämmentyneenä kertoo ettei tiedä tytöstä mitään. Myöhemmin Luke kauhistelee kyläläisten uteliaisuutta ja kiittelee Lorelaita siitä, että tämä antaa hänen rauhassa tutustua tyttäreensä. Lorelai myöntelee epäröivänä Luken puheita. Lorelai houkuttelee Roryn perjantai-illalliselle valehtelemalla että Emily ja Richard haluavat todella nähdä heidät. Tyttöjä odottaa kuitenkin jääkylmä kohtelu, mutta siitä huolimatta Lorelai yrittää selvittää asioita puhumalla. Perjantai-illallinen syödäänkin kunnon riitelyn lomassa, jossa käsitellään Roryn Yalesta jääminen, äkillinen muutto isovanhempiensa luota, Lorelain pettymys vanhempiinsa Roryn jäädessä pois Yalesta, Emilyn lentokoneostokset, Lorelain teiniraskaus ja Roryn DAR:n jäsenyys. Kaikki riitelevät kaikkien kanssa, mutta mukaan mahtuu myös paljon naurua. Lopulta tytöt lähtevät täysin uupuneina kotiinsa.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)

6.14 You've Been Gilmored 7.2.2006

Emily haluaa tutustua paremmin tulevaan vävyynsä ja kutsuu Lorelain ja Luken illalliselle. Lorelai haluaa välttää riidan ja kertoo äidilleen, että häät pidetään kesäkuun kuudes päivä. Emily ja Richard selvittelevät illallisella Luken ja Lorelain omaisuutta ja vakuutuksia, ja varoittelevat heitä onnenonkijoista ja huijareista ja kertovat kauhutarinoita omaisuutensa menettäneistä henkilöistä. Hetken aikaa Luke ja Lorelai ovat kauhuissaan kaikista vaaroista, mutta pian kuitenkin pääsevät irti "Gilmorismista". Yalen toimitus antaa vihdoin potkut Parisille ja Rory suostuttelee hänet lähtemään toimituksesta. Seuraavana päivänä sattumien kautta Rory valitaan uudeksi päätoimittajaksi. Roryn mennessä kotiin hän löytää tavaransa käytävältä: Paris on kuullut päätoimittajavalinnasta ja syyttää Rorya petturiksi ja selkäänpuukottajaksi. Rory ei löydä mistään vapaata asuntoa ja soittaa epätoivoissaan Loganille, joka ehdottaa, että Rory muuttaisi hänen luokseen. Pienen epäröinnin jälkeen Rory suostuu. Myöhemmin Rory esittelee Yalea isälleen Christopherille, joka haluaa nähdä myös Roryn asunnon. Rory kertoo vastahakoisesti, että hän asuu yhdessä Loganin kanssa, mutta ei ole ehtinyt kertoa asiasta vielä äidilleen. Christopher varoittaa etukäteen Lorelaita jymyuutisesta, joten hän osaa olla rauhallinen kun Rory kertoo asiasta. Lorelai varmistaa, ettei yhteenmuutossa ollut kyse vain asuntopulasta ja Rory vakuuttaa olevansa onnellinen ja rakastavansa Logania.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)

6.15 A Vineyard Valentine 14.2.2006

Logan ehdottaa Rorylle ystävänpäiväviikonloppuretkeä Martha's Vineyardille ja he päättävät pyytää Lorelaita ja Lukea mukaan, koska Rory ei ole koulu- ja lehtikiireiltään ehtinyt nähdä äitiään. Lorelai onnistuu suostuttelemaan epäröivän Luken mukaan. Luke ei kuitenkaan tunne oloaan kovin kotoisaksi Loganin seurassa ja päätyy mittelemään taitojaan koripallossa tämän kanssa sillä aikaa kun Lorelai ja Rory ovat kuntosalilla "treenaamassa". Tytöt tekevät myös jotain muutakin ennennäkemätöntä, he nimittäin kokkaavat ystävänpäiväillallista. Luken ennakkoluulot Logania vastaan vähenevät, kun tämä pelastaa hänet tukalasta tilanteesta: Luke ei ole hankkinut kihlatulleen ystävänpäivälahjaa, joten Logan antaa hänelle toisen Rorylle hankkimistaan lahjoista. Myöhemmin illalla Lorelai vihdoin avautuu Lukelle ja kertoo pelkäävänsä, että he eivät ikinä menekään naimisiin, ja kysyy Lukelta haluaako tämä oikeasti sitä. Luke kertoo rakastavansa Lorelaita (kahdesti, tietääkseni nämä sanat kuullaan ensimmäistä kertaa Luken suusta) ja vakuuttaa haluavansa mennä naimisiin Lorelain kanssa. Seuraavana päivänä Luke ehdottaa Lorelaille, että he voisivat joskus karata vihille; Rory otettaisiin tietenkin mukaan. He suunnittelevat vuokraavansa talon Vineyardilta seuraavana kesänä häitä varten. Suunnittelun keskeyttää Loganin isä Mitchum Hunzberger, joka tuli etsimään poikaansa, joka oli jättänyt tärkeän tapaamisen väliin viikonloppusuunnitelmien vuoksi. Isä ja poika ajatuvat isoon riitaan, jonka aikana selviää, että Mitchum haluaa Loganin heti valmistumisen jälkeen vuodeksi Lontooseen. Logan vakuuttaa Rorylle pääsevänsä eroon isänsä suunnitelmista, ja pyytää häntä jatkamaan heidän omia suunnitelmiaan: he aikovat lähteä seikkailemaan Aasiaan kuudeksi viikoksi Loganin valmistumisen jälkeen.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)

6.16 Bridesmaids Revisited 28.2.2006

Lane suree edelleen Zachin takia ja etsii samalla itselleen uutta bändiä. Zach menee tapaamaan Briania ja Giliä, pyytää anteeksi sekoiluaan ja kertoo haluavansa bändin takaisin kokoon. Brian ja Gil haluavat Lanen mukaan ja Zach lupaa hoitaa asian. Paris on palannut toimittajaksi Yalen lehteen, ja saa Roryn hermostuneeksi kylmäkiskoisuudellaan. Christopher ja Lorelai tulevat Yaleen seuraamaan Roryn esiintymistä journalismipaneelissa. Christopher kertoo lapsenvahtiongelmistaan ja Lorelai tarjoutuu auttamaan Gigin hoidossa. Logan ja Rory menevät Loganin siskon Honorin häihin. Honor pyytää Rorya hänen ja morsiusneitojen seuraan ja Rorylle paljastuu, että Logan on maannut melkein kaikkien morsiusneitojen kanssa, kahden kanssa Roryn ja Loganin välirikon aikana. Loganin mielestä hän ei pettänyt Rorya, koska he olivat tuolloin erossa, mutta Rory on niin vihainen tapahtuneesta, että sanoo hakevansa tavaransa Loganin luota seuraavana päivänä ja häipyy häistä. Christopher tuo Gigin Lorelain luo, ja Lorelaille paljastuu miksi lapsenvahdit ovat vaihtuneet niin tiuhaan tahtiin: Gigi on oikea kauhukakara. Lorelai yrittää kertoa Christopherille, että ehkä hänen ei kannattaisi antaa kaikkea periksi Gigin kanssa. Christopher suuttuu Lorelaille, mutta soittaa tälle myöhemmin, pyytää anteeksi käytöstään ja sanoo tämän olevan oikeassa. Zach tulee Luken kahvilaan ja kertoo Lanelle saaneensa bändin takaisin kasaan. Hän sanoo kaipaavansa Lanea ja haluavansa naimisiin tämän kanssa. Lane suostuu kosintaan ja he suutelevat kahvilan asiakkaiden osoittaessa suosiotaan. Rory on baarissa juomassa suruunsa, kun hän tapaa kohtalotoverin: Doyle on saanut lähtöpassit Parisilta. He yhdessä surevat asunnottomuuttaan ja kariutuneita suhteitaan. Rory päättää mennä kysymään Parisilta, josko tämä ottaisi hänet takaisin kämppäkaverikseen. Paris suostuu ja he yhdessä päättävät vihata miehiä. Rory soittaa äidilleen ja kertoo osoitteenvaihdoksesta.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)

6.17 I'm OK, You're OK 4.4.2006

(Jakso jatkuu suoraan edellisen jakson tapahtumista) Logan tulee Parisin asunnolle pyytämään anteeksi Rorylta. Logan onnistuu taas puhumaan Roryn puolelleen ja Rory lähtee hänen kanssaan takaisin kotiin. Myös Doyle ja Paris sopivat riitansa. Rory tulee yllätysvisiitille äitinsä luo ja kuulee Lanen uutiset. Rory vakuuttaa Lorelaille kaiken olevan kunnossa taas Loganin kanssa, mutta Lorelai ihmettelee Roryn äkillistä vierailua. Luke on lähdössä Aprilin luokkaretkelle valvojaksi ja Lorelai suostuu korjaamaan Luken vaatimuksesta tämän repun, vaikka haluaisikin ostaa tälle kokonaan uuden laukun matkaa varten. Rory päättää lähteä Aprilin äidin liikkeseen Lorelain kielloista huolimatta. Heille tulee riita asiasta myöhemmin ja Rory ihmettelee, miksi Lorelai ei ole yhtään kiinnostunut Aprilista tai tämän äidistä. Zach menee pyytämään Mrs Kimiltä Lanen kättä. Tämä haluaa selvittää, pystyykö Zach elättämään Lanen musiikillaan ja sanoo, että jos Zach osaa kirjoittaa hittibiisin, hän antaa suostumuksensa avioliitolle. Zach saa aikaiseksi kohtuu hyvän biisin, mutta Mrs Kimin avustuksella he muokkaavat siitä vielä paremman ja vihdoin Mrs Kim antaa suostumuksensa. Lorelai saa selville, että Luke on saanut Annalta uuden laukun ja on harmissaan tästä. Rory palaa Loganin luo, joka on ollut huolissaan Rorysta, koska ei ollut saanut tätä kiinni mistään. Logan kysyy onko kaikki kunnossa heidän välillään ja Rory vakuuttaa kaiken olevan ihan hyvin.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)

6.18 The Real Paul Anka 11.4.2006

Lorelai näkee oudon unen koirastaan Paul Ankasta ja oikeasta Paul Ankasta. Luke lähtee tyttärensä luokkaretkelle Lorelain saatellessa häntä ja samalla kolhiessa Annan antamaa laukkua. April auttaa isäänsä tulemaan toimeen muiden vanhempien ja kavereidensa kanssa. Logan on surkeana koska tietää, että Rory ei ole sydämessään antanut hänelle anteeksi. Rory nolaa hänet toimituksessa ja Logan päättää lähteä Life and Death Brigaden mukana Etelä-Amerikkaan suorittamaan taas yhtä tyhmää ja vaarallista temppua. Mrs Kim pyytää Lorelaita pienentämään omaa vanhaa hääpukuaan Lanea varten. Lane pyytää häntä tuhoamaan puvun, sillä se on hänen mielestään hirveä: morsiuspuku, jossa on myös housut. Lorelai näkee äitinsä ja isänsä Stars Hollow'n kadulla ja saa Kirkiltä selville, että he ovat ostamassa asuntoa kaupungista. Lorelai "törmää" vanhempiinsa ja sattumoisin vihjailee kaikesta kamalasta mitä kaupungissa tapahtuu. Lorelai kertoo äidilleen, ettei tapaa Luken tytärtä ja Emily ihmettelee, miksei Lorelai tee asialle mitään. Hän syyttää Lorelaita saamattomuudesta ja pelkuruudesta, eikä arvaa, että Luke halusi järjestää asiat näin. Jessin kustantamolla on avoimien ovien päivät, joissa Luke ja April matkallaan pistäytyvät. Myös Rory on saanut kutsun ja Jessin yllätykseksi ilmestyykin paikalle. Rory tapaa myös Aprilin. Illan päätteeksi Jess ja Rory juttelevat kahden ja päätyvät suutelemaan, mutta Rory vetäytyy pois, pyytää anteeksi ja sanoo rakastavansa Logania kaikesta huolimatta. Lorelai katselee Mrs Kimin hää"kaapua" ja heittää mukillisen kahvia sen päälle.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)

6.19 I Get a Sidekick Out of You 18.4.2006

Lanen ja Zachin hääjärjestelyt ovat täydessä touhussa. Lorelai tulee näyttämään korjailemaansa hääpukua, josta on saanut aikaiseksi Lanea ihastuttavan version. Lorelai kertoo, että tulee yksin häihin, koska Luke on pois kaupungista. Mrs Kim sanoo, ettei Lorelai voi tulla ilman miestä, koska muuten ihmiset kuvittelevat hänen olevan maksullinen nainen. Lorelai saa Michelin suostumaan kavaljeerikseen. Mrs Kimin äiti tulee odottamatta Koreasta Lanen häihin, jonka vuoksi Lanelle pitää järjestää kahdet häät, buddhalaiset isoäidin uskonnon mukaan ja adventistiset äidin mukaan. Lanen polttarit eivät mene aivan suunnitelmien mukaan, Stars Hollow kun ei ole varsinainen bailupaikka. Loppujen lopuksi Lanen polttariporukka päätyy samaan paikkaan Zachin polttariporukan kanssa. Häiden aamuna Michel päättääkin lähteä Celine Dionin konserttiin ja Lorelai kutsuu Christopherin seuralaisekseen. Kaksien hääseremonioiden jälkeen alkavat juhlat. Lanen bändi soittaa ja baari on auki. Kaason ja bestmanin puheiden jälkeen humalainen Lorelai päättää pitää hääparille oman puheensa, joka pian rönsyilee koskemaan Lorelain omia peruuntuneita häitä, joita hänen mukaansa ei koskaan tule olemaankaan. Rory ja Chistopher saattavat Lorelaita kotiin kun Rory saa puhelun: Loganille on sattunut onnettomuus ja hän on sairaalassa New Yorkissa. Christopher jää vahtimaan nukkuvaa Lorelaita ja Rory lähtee sairaalaan.

 

Lue käsikirjoitus (TwizTv.com)

6.20 Super Cool Party People 25.4.2006

Häiden jälkeisenä aamuna Lorelai potee kovaa krapulaa, joka muuttuu vielä kovemmaksi kun hän kuulee Sookielta mitä muuta hullua hän on tehnyt häissä: hakuvideon America's Next Top Model -sarjaa varten, järjestänyt limbokisan, pokeripelin ja klubin super cooleja bileihmisiä varten. Lorelai aikoo kertoa Lukelle puheestaan, mutta Miss Patty keskeyttää Lorelain ja sanoo hoitaneensa asian: kukaan kaupunkilaisista ei kerro Lukelle tapahtuneesta. Luke kertoo järjestävänsä Aprilille seuraavana päivänä synttärijuhlat kuppilassa. Lorelai haluaa auttaa Lukea järjestelyissä, mutta tämä kieltäytyy. Lahjaostoksilla Luke vihdoin sanoo Lorelaille suoraan, ettei halua tämän tutustuvan vielä Apriliin, koska pelkää Aprilin ihastuvan Lorelaihin niin, että unohtaa isänsä kokonaan. Rorylle ei kerrota sairaalassa Loganin tilasta, koska hän ei ole perhettä. Loganin sisko on häämatkalla toisella puolen maailmaa ja äiti lähti kylpylään onnettomuudesta kuultuaan. Mitchumille on lähetetty viesti Loganin tilasta, mutta hän ei ole tullut paikalle. Paris saa selville, että Loganilla on mm. osittain kokoonpainunut keuhko, murtuneita kylkiluita, murtunut nilkka ja aivotärähdys mutta näistä huolimatta hän tulee parantumaan ajan myötä. Onnettomuus oli kuitenkin paha, Logan olisi voinut kuollakin. Aprilin synttärit eivät suju kovin hyvin, sillä Luke ei ole järjestänyt juhliin minkäänlaista ohjelmaa. Lopulta hän pyytää Lorelaita apuun, joka on mielissään pyynnöstä ja saakin juhliin vauhtia. Lorelai ehdottaa, että vieraat jäisivät yökylään ja kaikki innostuvat asiasta. Luke nukkuu alakerrassa ja Lorelai tyttöjen kanssa yläkerrassa. Loganin sisko Honor antaa selityksen isänsä poissaoloon: tämä on halunnut jo pidemmän aikaa Loganin aikuistuvan ja jättävän salaseuran tempaukset, ja osoittaa nyt mieltään poissaolollaan. Rory päättää soittaa Mitchumille, haukkuu tämän maanrakoon ja käskee tämän tulla katsomaan poikaansa välittömästi. Mitchum tulee paikalle seuraavana päivänä. Rory kertoo Loganille olevansa pahoillaan, ettei yrittänyt estää Loganin matkaa, koska oli niin vihainen ja halusi kostaa. Logan sanoo kaiken olevan kunnossa. Anna tulee vihaisena Luken luo: hän on raivostunut siitä, että Luke antoi Annalle täysin tuntemattoman naisen järjestää juhlat ja yöpyä yksin tyttöjen kanssa. Luke kertoo asiasta Lorelaille ja tämä menee Annan luo pyytämään anteeksi tapahtunutta. Anna selittää, että ei halua ihmisten tulevan ja menevän tyttärensä elämässä. Lorelai vakuuttaa, että he ovat tosissaan Luken kanssa, mutta Anna sanoo miettivänsä asiaa vasta kun he ovat naimisissa.

6.21 Driving Miss Gilmore 2.5.2006

Emily kertoo menevänsä silmäleikkaukseen, jotta pääsisi silmälaseistaan eroon. Logan pääsee sairaalasta ja Rory on mitä huolehtivaisin tyttöystävä. Rory suuttuu Wall Steet Journalissa julkaistusta artikkelista, jossa Mitchum Huntzbeger ottaa kunnian Roryn päätoimittajuudesta. Luke yrittää järjestää treffejä Lorelain kanssa, mutta tämä välttelee häntä parhaansa mukaan. Luken sisko Liz kertoo olevansa raskaana ja TJ:n jättäneen hänet. Luke etsii TJ:n käsiinsä tapellakseen hänen kanssaan; selviää kuitenkin, että Liz heitti TJ:n ulos. Luke onnistuu selvittämään TJ:n ja Lizin välit. Jackson löytää mailtaan marihuana -viljelmän, josta he yhdessä Sookien kanssa yrittävät päästä eroon kaikin mahdollisin keinoin. Emilyn silmäleikkaus menee pieleen, minkä vuoksi hänen silmänsä ovat valonarat jonkin aikaa. Lorelai suostuu kuskaamaan häntä asioilla, koska Emily on erottanut koko henkilökunnan. Päivän päätteeksi Emily raahaa Lorelain kiinteistövälittäjänsä luo, joka esittelee heille upeaa taloa Stars Hollow'n ja Dragonfly Inn'n lähistöltä: Emily ja Richard haluavat antaa talon Lorelaille ja Lukelle häälahjaksi. Lorelai katselee surullisena talon kuvia ja kertoo itkuisena äidilleen, että häitä ei tule. Hän menee myöhemmin Sookien luo ja jää sinne yöksi.

6.22 Partings 7.5.2006

Taylor Doose on harmissaan trubaduurien invaasiosta Stars Hollow'hin: kaupungin vakitrubaduuri "löydettiin" ja muut trubaduurit toivovat saman tapahtuvan heille. Lorelai menee kotiin Sookien luota ja saa puhelun vihaiselta tyttäreltään, joka on yrittänyt tavoittaa äitiään koko illan. Rory soittaa Loganin valmistujaisjuhlasta, jossa hän parhaansa mukaan yrittää vältellä Loganin perhettä, varsinkin Mitchumia. Lorelai on vapauttamassa Miss Pattya koiranvahtivuorosta, kun Luke tulee etsimään Lorelaita. Miss Patty valehtelee Lukelle Lorelain pyynnöstä ja sanoo, ettei tiedä missä tämä on. Rory törmää Mitchumiin Loganin talon hississä ja kysyy miksi tämä vihaa häntä niin paljon ja yrittää sekoittaa heidän välinsä. Mitchum sanoo, ettei lähetä Logania pois Roryn vuoksi, vaan siksi, että Loganin on aikuistuttava, jätettävä vanhat kaverit ja salaseurat taaksensa. Paras tapa siihen on lähettää Logan vuodeksi Lontooseen. Perjantai-illallisella Emily ja Richard paljastavat lahjoittavansa Yaleen rahaa Roryn nimissä: sillä rakennetaan "Rory Gilmore -astronomiarakennus". Yllätyksiä satelee lisää: Emily ja Richard ovat kutsuneet illalliselle myös Christopherin ja Caroline Batesin, psykologin, joka on Emilyn ystävän tytär. Emily ylistää Carolinea Christopherille, mutta tämä tajuaa Emilyn juonen ja Lorelain ystävällisellä avustuksella he sotkevat Emilyn suunnitelmat: Christopher lähtee yksin kotiin ja Lorelai päätyy vuodattamaan ongelmiaan Carolinelle tämän autossa. Lorelai kertoo, ettei ole koskaan ennen rakastanut ketään niin kuin rakastaa Lukea, ja että haluaa mennä naimisiin tämän kanssa, aloittaa toisen vaiheen elämässään, saada lapsia. Caroline kehottaa Lorelaita miettimään, mitä todella haluaa, ja toimimaan sen mukaan. Rory karkaa illalliselta aikaisemmin järjestämään Loganille kunnon lähtiäisjuhlat. Bileissä on brittiteema: ison-britannian lippuja, brittipoppia, lageria ja brittiaksentilla puhuva blondi Rory. Logan pyytää Rorya kieltämään häntä lähtemästä Lontooseen, täyttämästä isänsä toivetta, mutta Rory ei pysty siihen. Lorelai ryntää Luken luo ja pyytää tätä karkaamaan vihille hänen kanssaan, koska ei halua odottaa enää yhtään kauempaa. Lorelai vuodattaa monen kuukauden patoumat, muistuttaa Lukea tämän rakkaudesta ja lupauksesta mennä naimisiin hänen kanssaan. Lorelai sanoo olleensa kärsivällinen ja vältelleensä aihetta kuukausien ajan. Luke sanoo rakastavansa häntä ja pyytää Lorelaita odottamaan vielä jonkin aikaa Aprilin vuoksi. Lorelai antaa uhkavaatimuksen: joko nyt tai ei koskaan. Luke ei pysty antamaan vastausta ja Lorelai kävelee pois. Suruissaan oleva Lorelai menee Christopherin luo ja sanoo, ettei voi olla yksin tänä iltana. Seuraavana aamuna Rory herää kun Logan on lähtemässä lentokentälle. Logan ei halua Roryn saattavan häntä kentälle, koska pelkää ettei pystyisikään lähtemään. Logan sanoo maksaneensa asunnon vuodeksi eteenpäin ja muistuttaa Rorya tulevista yhteisistä lomista. Itkuinen Rory juoksee vielä Loganin perään ja katsoo kun hissin ovet sulkeutuvat tämän edessä. Lorelai herää Christopherin sängystä Gigin ääniin, ja makaa edelleen hiljaa, kun Christopher kiipeää Lorelain viereen ja kietoo kätensä tämän ympäri.