Juonipaljastuksia

7. kausi: jaksot 1-

7.1 The Long Morrow 26.9.2006

Lorelai herää Chrisin luota ja lähtee pikaisesti pois Chrisin estelyistä huolimatta. Lorelain lähtiessä töihin Luke tulee tämän luo ja kertoo haluavansa keskustella heistä kahdesta, koska ei edellisiltana pysynyt Lorelain vauhdissa mukana. Lorelai sanoo, ettei ole mitään ”heitä kahta”, koska he ovat eronneet. Rory saa Loganilta lähtiäislahjaksi leluraketin, jonka merkitystä hän ei harmituksekseen tajua. Rankan googlettamisen jälkeen Rory selvittää raketin tarkoituksen (very romantic!) ja suunnittelee innoissaan lähtevänsä kesäksi Loganin luo Lontooseen. Into lopahtaa kun Logan kertoo hankkineensa hänelle jo lentoliput – jouluksi. Lorelai päättää heittää kaikki Lukesta muistuttavat tavarat ulos talostaan ja päätyy tyhjentämään talonsa melkein kokonaan. Chris soittaa Lorelaille ja pyytää tätä luokseen, mutta Lorelai tekee selväksi, että viime öinen oli vain yhden yön juttu. Taylorin uuden tempauksen johdosta Kirk aiheuttaa harmaita hiuksia jo ennestään harmistuneelle Lukelle. Lopulta Luke tulee uudelleen Lorelain luo, ja ehdottaa että he karkaisivat vihille. Lorelai kertoo viettäneensä yön Christopherin luona ja Luke lähtee pois.

 

7.2 That's What You Get, Folks, For Makin' Whoopee 3.10.2006

Luke ajaa Lorelain luota suoraan Christopherin asunnolle, lyö tätä ja lähtee pois. Luke alkaa korjaamaan Kirkin kuppilalleen aiheuttamia tuhoja ja huomaa Kirkin hyötyvän hänen ahdingostaan. Lane ja Zach ovat palanneet häämatkaltaan ja vuodattavat vuorotellen koko katastrofaalisen reissun Roryn niskaan. Molemmat saivat kovan vatsataudin, hotelli oli kamala eikä seksikään sujunut hyvin. Myöhemmin Lane saa selville, että hän on raskaana. Luke ja Lorelai tapaavat kadulla sattumalta ja päätyvät sanomaan loukkaavia asioita toisistaan. Luke kertoo erosta sisarelleen ja TJ:lle, jotka eivät ylläty uutisesta. Lukekin päätyy myöntämään, että he eivät kuulu yhteen. Rory on pettynyt siitä, että ei päässytkään Aasiaan Loganin kanssa, joten Lorelai tuo Aasian Rorylle. Rory suuttuu äidilleen, kun saa selville, että Lorelai makasi Christopherin kanssa heti sen jälkeen kun erosi Lukesta. Lorelai kertoo Rorylle, että se oli vain yhden yön juttu, eivätkä he ole yhdessä. Luke ja Lorelai tapaavat uudelleen sattumalta, ja he sovittelevat aiempia sanojaan. Luke sanoo, että ero ei ollut kummankaan vika, he eivät vain sovi toisilleen. Lorelai lähtee järkyttyneen näköisenä pois ja kotona Rory lohduttaa itkevää äitiään.

 

7.3 Lorelai's First Cotillion 10.10.2006

Emily on lupautunut valmistelemaan nuoria tyttöjä DAR:n järjestämiin seurapiirijuhliin, opettamaan tapoja ja sivistynyttä käytöstä. Yksi tytöistä on mukana perjantai-illallisella, jossa Lorelai kertoo erostaan, ja loukkaantuu vanhempiensa reaktiosta tai oikeastaan sen puutteesta. Myöhemmin Lorelai tajuaa, että on tehnyt asioita sen perusteella, miten hänen vanhempansa ovat suhtautuneet niihin: se mistä Emily ja Richard eivät pidä, Lorelai pitää ja toisinpäin. Luken kuppilassa on remontin jälkeiset avajaiset. Miss Patty ja Babette miettivät päänsä puhki, mikä kahvilassa on erilaista, mutta Rory huomaa sen heti: Luke ei enää pidä Lorelailta saamaansa lippistä. Rory on kesätöissä Parisin järjestämässä kesäkoulussa, jossa Paris pitää armeijamaista kuria. Rory kertoo Parisille kaukosuhteen vaikeuksista ja Paris kehottaa Rorya harrastamaan puhelinseksiä Loganin kanssa. Lane kertoo viimein raskaudestaan Zachille, joka ei aluksi tunnu reagoivan asiaan ollenkaan. Lopulta molemmat tunnustavat olevansa kauhuissaan asiasta ja jakavat omat kauhukuvansa synnytyksestä. Emily pitää teekutsut suojateilleen Dragonfly Innissä, mikä saa Michelin innostumaan juhlista ja Lorelain muistelemaan omia kamalia lapsuuden kokemuksiaan. Lorelai ja Michel osallistuvat Emilyn juhliin ja Lorelai yllättyy kun juhlissa onkin hauskaa. Chris ja Rory menevät syömään ja kun Chris tuo Roryn takaisin, hän kertoo Lorelaille rakastavansa tätä, ja kyllästyneensä odottamaan sitä hetkeä kun Lorelai tajuaa heidän kuuluvan yhteen. Myöhemmin Lorelai soittaa Chrisille.


7.4 ‘S Wonderful, ‘S Marvelous 17.10.2006

Lorelai ja Christopher ovat seurustelleet jo jonkin aikaa: Chris yrittää hurmata Lorelain toinen toistaan romanttisimmilla treffeillä, mutta Lorelai haluaa edetä hitaasti. April tulee Luken luo pariksi viikoksi, koska Anna menee auttamaan äitiään New Mexicoon. Rory palaa koulun alkaessa Yaleen, jonne myös Richard on tulossa - vierailevana opettajana. Rory tapaa taidenäyttelyssä kaksi tyttöä, joiden kanssa hän ystävystyy. Poliisi pysäyttää Emilyn, joka on puhunut kännykkäänsä autoa ajaessaan. Tyypilliseen tapaan Emily kieltäytyy yhteistyöstä ja joutuu kohtaamaan seuraukset: Lorelai pelastaa Chrisin kanssa äitinsä paikallisesta putkasta ja ikuistaa tilanteen kamerakännykällään.