Sarja

Mistä kaikki alkoi?

Gilmoren tytöt sijoittuu kuvitteelliseen Connecticutilaiseen Stars Hollow'n kaupunkiin, jota asuttaa sekalainen joukko uneksijoita, taiteilijoita ja tavallisia tallaajia. Sarja on humoristinen, sydämellinen ja moni-sukupolvinen draama ystävyydestä ja perheestä.

 

32-vuotias Lorelai Gilmore (Lauren Graham) on tehnyt monia virheitä elämänsä aikana, ja hän yrittää parhaansa, ettei hänen 16-vuotias tyttärensä Rory (Alexis Bledel) seuraisi hänen jalanjäljissään. Epätavallisen ystävyytensä ja myös hyvien geeniensä vuoksi heitä luullaan usein sisaruksiksi. Tämä ainutlaatuinen äiti-tytär tiimi on kasvanut yhteen alusta alkaen.

 

Lorelai oli vain Roryn ikäinen tullessaan raskaaksi ja päättäessään kasvattaa lapsensa yksin. Lorelain uhitteleva teko ja äkillinen itsenäisyyden puuska aiheuttivat korjaamattoman railon Lorelain ja hänen vanhanaikaisten, rahakkaiden vanhempiensa, Emily (Kelly Bishop) ja Richard Gilmoren (Edward Herrmann) välille.

 

Rory ja hänen paras ystävänsä Lane Kim (Keiko Agena) ovat täyden kympin oppilaita paikallisessa kunnallisessa lukiossa, mutta kaikki muuttuu kun Rory hyväksytään arvossapidettyyn Chiltonin lukioon, joka sijaitsee lähikaupungissa, Hartfordissa. Lorelai on riemuissaan tyttärensä käänteentekevästä mahdollisuudesta, mutta liian suuren koulumaksun vuoksi hän joutuu nielemään ylpeytensä ja pyytämään vanhemmiltaan rahallista apua. Roryn koulutuksen rahoittamisen ehtona on, että Lorelain vanhemmat pääsevät jälleen osaksi etääntyneiden tyttärensä ja tyttärentyttärensä elämää.

 

Tähän mennessä voimakastahtoinen Lorelai on onnistunut kasvattamaan tytärtään rakkautta täynnä olevassa kodissa, samalla kun hän on tehnyt menestyksekkään uran viehättävän ja historiallisen hotellin, Independence Inn'n johtajana. Lorelai ja hänen toivottoman kömpelö, kulinaarinen nero -ystävänsä Sookie (Melissa McCarthy) säästävät avatakseen jonain päivänä oman bed&breakfast -hotellin. Sillä aikaa Lorelain täytyy sietää tärkeilevän apulaisensa Michel Gerardin (Yanic Truesdale) teräviä mielipiteitä, sekä paikallisen kahvilanomistajan, Luke Danesin (Scott Patterson), joka hurmaa Lorelain hymyllään ja kahvillaan, ei-kaivattuja neuvoja Lorelain elämäntavasta ja kasvatusmetodeista. Oman mausteensa soppaan tuo Miss Patty (Liz Torres), kaupungin tanssinopettaja ja sosiaalinen kommentaattori.

 

lähde: www.theWB.com