Uutisia

Gilmoren tytöille sittenkin jatkoa?

 

Gilmoren tytöt ilmaston lämpenemistä vastaan

 

Kirkin kymmenen parasta jaksoa

 

Milo Ventimiglia Fergien uudessa musiikkivideossa

 

Lorelain Jeeppi uudelle omistajalle?

 

Alexis Bledelillä uusi poikaystävä?

 

Matt Czuchry täytti 30 vuotta!

 

Gilmoren tytöille Emmy -palkintoja draamasarja kategoriassa?

 

Näyttelijöiden projektit Gilmoren tyttöjen jälkeen

 

Melissa McCarthylle ja Ben Falconelle tyttövauva!

 

Stars Hollowta ei enää ole

 

Näyttelijöiden kommentteja sarjan päättymisestä

 

 

 

Uutisia

 

Gilmoren tytöistä kaksituntinen tv-elokuva?

Amy Sherman-Palladino kertoi jo aikoja sitten TvGuiden Michael Ausiellolle tietäneensä jo pitkään neljä sanaa, johon Gilmoren tytöt tulisi päättymään. No, sitten kävi niin kuin kävi, ASP jätti sarjan, eikä näitä kuuluisaa neljää viimeistä sanaa nähty sarjan finaalijaksossa. Ausiello sai ASP:n kiinni sarjan päättymisen jälkeen, mutta tämä ei suostunut kertomaan kyseisiä sanoja, koska - arvatkaapa mitä - hän voisi tarvita niitä vielä! Vuoden, parin kuluttua ASP toivoo pääsevänsä tekemään kaksituntisen Gilmoren tytöt tv-elokuvan, joka antaisi sarjalle kunnon päätöksen. Myös ASP:n mies Daniel Palladino haluaisi saada "tytöt" vielä kerran yhteen.

 

Scott Patterson oli ihmeissään ASP:n ideasta, mutta lupasi harkita asiaa vakavasti. Myös Alexis Bledel oli yllättynyt asiasta, mutta sanoi sen olevan hauska idea. Hän ei ole varma mitä mieltä olisi asiasta muutaman vuoden kuluttua, mutta sanoi haluavansa varmasti lukea käsikirjoituksen ja tehdä päätöksen sen jälkeen. Myös Lauren Graham innostui asiasta, kunhan vain kaikki olisivat siinä mukana: "Tekisin sen vain kuullakseni ne neljä viimeistä sanaa. Ne piinaavat minua!". (3.6.2007)

Vihreät Gilmoren tytöt

Lauren Graham ja Alexis Bledel herättelevät ihmisiä taistelemaan ilmaston lämpenemistä vastaan, omalla hauskalla tavallaan:

Lauren Graham (youtube.com)

Alexis Bledel (youtube.com)

Lauren Graham ja Alexis Bledel (youtube.com)

(3.6.2007)

Sean Gunnin TOP 10

Entertainment Weekly pyysi Kirkiä näyttelevää Sean Gunnia valitsemaan 10 lempijaksoaan sarjasta. Täyden listan löydät täältä, mutta tässä tulee kolme parasta:

3. Jews and Chinese Food - Viulunsoittajan kulisseissa 5.15

Jaksossa Kirk esiintyy koulumusikaalin päätähtenä - tällä tarinalla oli oikean elämän esikuva.

 

2. A Deep-Fried Korean Thanksgiving - Kalkkunakiertue 3.9

Kirk ostaa kissan, jonka hän nimeää itsensä mukaan.

 

1. The Festival of Living Art - Ilmielävää taidetta 4.7

Kirk esittää Jeesusta Viimeinen ehtoollinen -maalauksessa. Tästä jaksosta sarjan maskeeraajat voittivat Emmy-palkinnon, tähän mennessä sarjan ainokaisen.

 

Kannattaa lukea Seanin kommentit jaksoista, niistä löytyy hauskoja tietoja sarjan tekemisen taustoista. (3.6.2007).

Milo Ventimiglia Fergien uudessa musiikkivideossa

Milo Ventimiglia nähdään Fergien rakkauden kohteena videossa "Big Girls Don't Cry" (you tube.com). Milolla on ponnari ja videon alussa selvä Rocky I look!! (kuva: MiloVentimigliafan.com) Milo on myös ehdolla maailman seksikkäimmäksi vegetaristiksi, käypä äänestämässä. (2.6.2007)

 

Lorelain Jeeppi uudelle omistajalle?

Lorelain Jeeppi oli jonkin aikaa myynnissä eBayssa 35 000 $ pohjahinnalla, mutta jostain syystä auto katosi sivuilta noin viikko sitten. Netissä liikkuu monia huhuja asiasta, mm. että autoa ei myytäisikään, koska sitä tarvitaan tulevassa tv-elokuvassa, mutta todennäköisesti joku rikas GG-fani osti auton ohi nettihuutokaupan. Auton mukana olisi tullut aitoustodistus, kuvia Jeepistä sarjan kulisseissa, kiertokäynti studiolla ja kassi täynnä GG-kamaa. (2.6.2007)

Alexis Bledelillä uusi poikaystävä?

Alexis Bledel, joka ei ole seurustellut sitten viime kesän, jolloin hän erosi Milo Ventimigliasta, nähtiin tämän miehen kanssa käsi kädessä New Yorkissa 22.5. Vielä uutta mahdollista poikaystävää ei ole tunnistettu (lähde: GilmoreGirlsNews.com) (2.6.2007)

 

Matt Czuchry täytti 30 vuotta!

Matt Czuchry täytti 30 vuotta 20.5, onnittelut!! (2.6.2007)

 

Sarjan Emmy-ehdokkuus jaksot

Gilmoren tytöt on asettunut ehdolle aiemmista vuosista poiketen draamasarjassa seuraavin jaksoin:

Pääosa:

Lauren Graham - Farewell, My Pet

Alexis Bledel - Gilmore Girls Only

Sivuosa:

Keiko Agena - Will You Be My Lorelai Gilmore?

Vierailija:

Sally Struthers - I'd Rather Be in Philadelphia

Myös Kelly Bishop, Melissa McCarthy, Liza Weil, Edward Herrmann ja Scott Patterson ovat asettuneeet ehdolle sivuosakategoriassa, heidän valitsemansa jaksot eivät ole selvillä. (2.6.2007)

Mitä näyttelijät tekevät Gilmoren tyttöjen jälkeen?

Matt Czuchry (Logan) nähdään uudessa 1.6 alkaneessa sarjassa "Gravity". Sarja kertoo aloittelevista poliiseista ja heidän ohjaajistaan. Mattin lisäksi sarjassa näyttelevät mm. Brooke Nevin (4400) ja Ryan Merriman.

 

Melissa McCarthy (Sookie) näyttelee uudessa ABC:n komediasarjassa "Sam I Am", joka kertoo muistinmenetyksestä kärsivästä psykiatrista, joka haluaa selvittää millainen ihminen hän oikeasti on. Pääosassa on Christina Applegate (Samantha Newly), Melissa näyttelee Christinan hahmon vanhaa ystävää. Sarja alkaa USAssa 1.9.2007.

 

Vanessa Marano (April) esiintyy komediasarjassa "Miss/Guided", joka kertoo naisesta, joka palaa vanhaan lukioonsa opinto-ohjaajana. (2.6.2007)

Melissa McCarthylle ja Ben Falconelle tyttövauva!

Melissa McCarthy ja Ben Falcone saivat tyttövauvan 5.5.2007. Onnea pikkutytön vanhemmille! (2.6.2007)

Stars Hollowta ei enää ole...

Tiedoksi niille, jotka toivoivat joskus pääsevänsä Gilmoren tyttöjen kotikaupunkiin: Stars Hollown kulisseja alettiin purkamaan heti kun lopettamisilmoitus tuli julkisuuteen. Rakennukset ovat vielä paikallaan, onhan niitä käytetty jo vuosikymmeniä erilaisissa produktiossa, mutta kaikki Gilmoren tyttöihin viittaava on viety pois. Luken kuppilakaan ei ole enää entisensä... (lähde: GilmoreGirlsNews.com) (2.6.2007)

Näyttelijöiden kommentteja sarjan päättymisestä

TvGuiden Michael Ausiello haastatteli Lauren Grahamia lopettamisilmoituksen jälkeen. Lauren kertoi olevansa sekavista tunteista huolimatta helpottunut ja kiitollinen kokemastaan. Alexis Bledel ja hän olivat miettineet sarjan jatkoa, mutta tulleet siihen tulokseen, että sarjan oli hyvä loppua tähän. Lauren teki viimeisen kauden aikana sarjassa töitä myös tuottajannimikkeellä: "Koin tekeväni tuottajan työtä ja toivoin heidän (tuotantoyhtiön) tunnustavanmuuttuneen työni. Pääsin vaikuttamaan aktiivisemmin sarjan päälinjauksiin." Lauren vaikutti myös sarjan viimeisen jakson käsikirjoitukseen, koska hän halusi tuoda lisää syvyyttä hahmoihin ja dramaattisuutta tapahtumiin, jotka koki liian keveiksi, vaikkei silloin vielä tiennyt jakson olevan koko sarjan viimeinen. Lauren jää kaipaamaan sarjan käsikirjoituksen haastavuutta, näyttelijöitä, joiden kanssa hän ystävystyi sekä muuta sarjan tuotantohenkilökuntaa. Hän selvästikin kaipasi sarjan luojan Amy Sherman-Palladinon käsikirjoituksia, ja oli toivonutkin tämän kirjoittavan finaalijakson. Amy Sherman-Palladinon kuuluisia viimeisiä 4 sanaa ei tulla kuulemaan finaalijaksossa. Tulevaisuudessa hän pitää mahdollisena palata takaisin tv-töihin, mutta haluaa nyt nauttia uudesta tilanteestaan ja olla valmis uusiin haasteisiin.

 

Alexis Bledel ei ole kommentoinut sarjan loppua paljoakaan, mutta TvGuiden Megan Cherkezian sai hänet kiinni. Alexis kertoo, että piti sarjan lopettamisajankohtaa hyvänä, ympyrä sulkeutui Roryn valmistuessa Yalesta. Hän ei jatkossa ehdottomasti halua täysin Roryn hahmosta poikkeavia rooleja, vaan haluaa löytää materiaaliltaan vahvoja projekteja. Myös Entertainment Weekly sai haastattelun Alexikselta: Alexis kertoi nopeasti puhumisen olleen todella uuvuttavaa, mutta toisaalta oli hauskaa haastaa itseään. Hän huomaa vieläkin puhuvansa liian nopeasti esimerkiksi esiintymiskokeessa. Jatkossa Alexis haluaa keskittyä elokuvien tekoon: seuraava projekti on Sisterhood of the Travelling Pants 2, jota kuvataan mm. Santorinin saarella Kreikassa.

 

Scott Patterson kuuli sarjan päättymisestä Saw 4:n kuvauksissa: "Puhelimeeni oli tullut ainakin 15 viestiä, ajattelin sen merkitsevän joko todella hyviä tai todella huonoja uutisia". Scott kertoi olleensa helpottunut ja pettynyt yhtäaikaa. Hän oli, toisin kuin moni muu, odottanut lopettamisuutista, koska tunsi, että monella ei ollut enää todellista intohimoa jatkaa sarjaa. Viimeisen kauden aikana näyttelijät saivat enemmän sananvaltaa sarjassa, aiemmin Amy Sherman-Palladino oli pitänyt ohjat tiukasti omissa käsissään. Scott kertoi kaipaavansa Amya ja olevansa erittäin hyvä ystävä hänen kanssaan: "tärkein sarjasta saamani asia on Amyn ystävyys". Moni fani ei innostunut April-juonikuvioista, mutta Scottin mielestä se toi lisää syvyyttä Luken hahmoon ja näytti erilaisen puolen hänestä. Scott kieltää huhun, jonka mukaan Lauren ja Scott eivät tule toimeen tosielämässä. Hänen mukaansa Lauren on sarjan perusta ja on kova tekemään töitä. Heillä oli hyvä työsuhde ja Scott olisi valmis työskentelemään Laurenin kanssa koska vain uudelleen. Tulevaisuudessa Scott jatkaa elokuvauraansa ja pitää ovet avoinna kaikkeen uuteen.


Ausiello sai kommentteja myös Matt Czuchrylta: Matt sanoi, että hänelle on ollut kunnia olla mukana rakastetussa sarjassa viimeisten kolmen kauden ajan. Hän oli kuullut sarjan loppumisesta ollessaan Wienissä tapaamassa perhettään.

 

Washigton Postin mukaan Emilya näyttelevä Kelly Bishop ei ole tyytyväinen sarjan lopetukseen: "Se on epäkunnioittava faneja kohtaan". Kellyn mukaan sarjan lopetus jättää jälkeensä pitkän liudan pisteitä, yhden pisteen sijaan. Kelly olisi toivonut sarjalle jatkoa, jotta eri henkilöiden väliset tarinat olisi voitu viedä loppuun ja jotta he olisivat voineet jättää yleisölle kunnon jäähyväiset. Myös Edward Herrmann (Richard) ja Liza Weil (Paris) olisivat toivoneet sarjalle "oikean" lopun.

 

Linkkejä haastatteluihin (Huom! voivat sisältää spoilereita 7. kaudesta ja muistakin sarjoista):

Alexis Bledel TvGuiden Megan Cherkezianin haastattelussa

Alexis Bledel David Letterman -showssa (youtube.com)

Lauren Graham TvGuiden Michael Ausiellon haastattelussa

Lauren Graham Ellen -showssa (youtube.com)

Lauren Graham Newsweeksissä

Lauren Grahm Capitol File -lehdessä

Scott Patterson TvGuiden Michael Ausiellon haastattelussa

TvGuiden Michael Ausiellon kysymyspalsta

TvGuiden Michael Ausiellon juttu tv-elokuvasta

Washigton Postin juttu Gilmoren tytöistä

(2.6.2007)

Gilmoren tytöt päättyy seitsemänteen kauteen

Sarjan tuotantoyhtiö the CW ilmoitti viime torstaina 3.5, että Gilmoren tyttöjen parhaillaan USAssa nähtävä seitsemäs kausi jää sarjan viimeiseksi. Tätä voi pitää jonkinlaisena yllätyksenä sillä viime aikoina liikkui vahvoja huhuja siitä, että sarjaa jatkettaisiin vielä puolikkaan kauden verran. Toisaalta on ollut tiedossa, että päätähtien Alexis Bledelin ja Lauren Grahamin sopimukset olivat voimassa vain seitsemännen kauden loppuun, ja että Alexis Bledel ei olisi ollut kovin kiinnostunut kahdeksannesta kaudesta. Lauren Graham on myös ilmoittanut, ettei missään nimessä halua jatkaa sarjassa ilman Bledeliä.

 

Tietojen mukaan tuotantoyhtiö olisi halunnut jatkaa sarjan tekemistä ja olisi tehnyt huomattavan palkkatarjouksen päänäyttelijöille 13 lisäjaksosta, mutta mitä ilmeisemmin heidän tarjouksensa hylättiin. The CW ilmoitti sarjan lopettamisesta seuraavin sanoin:

 

Announcing the final season of 'Gilmore Girls' is truly a sad moment for everyone at The CW and Warner Bros. Television. This series helped define a network and created a fantastic, storybook world featuring some of television's most memorable, lovable characters.

 

We thank Amy Sherman-Palladino, Dan Palladino, Dave Rosenthal, the amazing cast led by Lauren Graham and Alexis Bledel as well as the producers, writers and crew for giving us this delightful gem for the past seven years.

 

We would also like to thank the critics and 'Gilmore' fans for their passionate support and promise to give this series the send off it deserves.

 

Sarjan viimeinen jakso esitetään USAssa 15.5 ja se on jo kuvattu. TvGuiden Ausiellon mukaan jakso oli tarkoitettu joko kauden tai koko sarjan viimeiseksi jaksoksi, joten todennäköisesti sarja ei tule päättymään cliffhangeriin vaan saa arvoisensa päätöksen. (5.5.2007)

Kirk esittelee Stars Hollow'ta

The Cw on lisännyt ehdottoman helmen sivuilleen: nyt voit tutustua Stars Hollowhin Kirkin opastamana Kirkin kaupunkikierroksella. Videoiden matkassa pääset mm. Luken kahvilaan, Lorelain taloon, Miss Pattyn tanssistudiolle ja 8.5 alkaen myös mielestäni kaupungin kauneimpaan paikkaan, keskusaukion huvimajaan. Joissakin videoissa on pätkiä myös seitsemännestä kaudesta, mutta ei mielestäni mitään spoilaavaa. (5.5.2007)

Kuudes kausi julkaistaan DVD:llä 23.5.2007

Sarjan kuudes kausi julkaistaan Suomessa dvd:llä 23.5.2007. Valitettavasti boksi ei tällä kertaa sisällä ollenkaan lisämateriaalia. (5.5.2007)

Näyttelijä- ja tuotantokaartin muut työt

Gilmoren tyttöjen luoja ja entinen tuottaja-käsikirjoittaja Amy Sherman-Palladino suunnittelee uutta sarjaa Foxille. Komediasarja The Return of Jezebel James kertoo sinkkunaisesta, joka pyytää etääntynyttä nuorempaa siskoaan toimimaan hänelle sijaissynnyttäjänä. Sarjan näyttelijäkaartiin on palkattu mm. Tytöistä tutuksi tullut Scott Cohen eli Roryn opettaja ja Lorelain ex-kihlattu Max Medina.

 

Lauren Grahamin tähdittämä elokuva Because I Said So on parhaillaan nähtävissä Suomen elokuvateattereissa nimellä Sekavia suhteita. Evan Almighty - Evan Taivaanlahja tulee Suomessa ensi-iltaan 3.8.2007. Alexis Bledelin tulevia töitä on mm. the Sisterhood of the Traveling Pants 2, jatko osa elokuvalle Neljä tyttöä ja maagiset farkut, jossa näytteli Alexiksen lisäksi myös tämän paras ystävä Amber Tamblyn sekä Ruma Betty -sarjasta tuttu America Ferrera. (5.5.2007)

Lauren Grahamilla 40 -vuotissynttärit 16.3.2007

Lauren Graham täytti pyöreät 40 vuotta 16.3. Onneksi olkoon! (5.5.2007)

 

Gilmoren tytöt jatkuu USAssa 23.1.2007

USAssa Gilmoren tytöt palaa vuodenvaihteen tauolta seitsemännen kauden 11. jaksolla Santa's Secret Stuff.

 

Melissa McCarthy raskaana

Sookieta esittävä Melissa McCarthy ja hänen miehensä Ben Falcone odottavat ensimmäistä lastaan. Esikoisen laskettu aika on toukokuussa. Melissa kertoo hänen ja miehensä olevan todella innoissaan tulokkaasta ja toivoo lapsen perivän miehensä rauhallisen luonteen. Sarjassa hänen hahmonsa Sookie on saanut jo kaksi lasta, Daveyn (jakso 4.7) ja Marthan (jakso 5.21). (19.1.2007)

Gilmoren tytöt elokuvissa

Lauren Graham näyttelee kahdessa tänä vuonna teattereihin saapuvassa elokuvassa: Because I Said So - komedia kolmesta tyttärestä ja äidistä, joka on päättänyt löytää nuorimmaiselleen täydellisen miehen, pääosissa Diane Keaton, Mandy Moore, Lauren Grahan ja Piper Perabo. Evan Almighty - komediassa Jumala käskee kongressiedustaja Evan Baxteria (Steve Carell) rakentamaan arkin. Lauren Graham näyttelee Evanin vaimoa, Morgan Freeman Jumalaa. Jessiä näytellyt Milo Ventimiglia nähdään nyt Suomessakin pyörivässä Rocky Balboa -elokuvassa, jossa hän esitää Rockyn poikaa.

 

Alexis Bledel oli viime vuonna mukana kahdessa elokuvassa: I'm Reed Fish - indiedraama kertoo kolmen pikkukaupungin ihmisen elämästä, ja Life is Short - komediassa lyhyt mies jättää täydellisen tyttöystävänsä (Bledel) koska haluaa toteuttaa unelmansa ja löytää itselleen pitkän naisen. Ilmeisesti kumpikaan ei ole tulossa elokuvalevitykseen Suomessa, kuten ei myöskään Scott Pattersonin elokuva Her Best Move, joka kertoo nuoresta jalkapalloa tosissaan harrastavasta tytöstä koulun, ihastumisen, harrastuksen ja isän (Scott Patterson) kovien odotusten keskellä. Melissa McCarthy näyttelee sivuosia useissa tuotannossa olevisa elokuvissa: The Nines, Cook-Off!, One Part Sugar, Pretty Ugly People. (19.1.2007)

Lauren Graham ja Sally Struthers pohdiskelevat sarjan jatkoa

Lauren ei omien sanojensa mukaan tiedä jatkuuko Gilmoren tytöt vielä seitsemännen kauden jälkeen: "En tiedä, koska minulle on ilmaistu, että he haluaisivat vielä yhden kauden, mutta mitään siihen suuntaan ei ole tehty". Hän ei itsekään ole varma haluaisiko jatkaa vielä sarjassa, eikä usko Alexis Bledelinkään päättäneen asiasta. Laurenin mukaan sarja työllistää enemmän kuin muut vastaavan kestoiset sarjat, ja haluasi ehkä tulevaisuudessa työskennellä vähän löysemmällä tahdilla ja erilaisissa projekteissa. (Comingsoon.net)

 

Sallyn (Babbette) mukaan asiasta liikkuu paljon huhuja eikä usko että sarjan jatkosta päätetään ennen kevättä. Tuotantoyhtiöllä on Sallyn mukaan iso päätös edessä - haluaako se jatkaa sarjaa ilman yhtä tai kahta hahmoa ja viedä sarjaa mahdollisesti ihan toiseen suuntaan. Ilmeisesti Sally olettaa jonkun päähenkilön lopettavan 7. kauden jälkeen. Gilmoren tyttöjen vieraileva tähti näyttelee myös tv-elokuvissa ja näytelmissä. Hän pitää todella sarjasta ja hahmostaan ja hänen lempijaksonsa on ensimmäisen kauden viides jakso, jossa Babbetten kissa Cinnamon kuolee. Sally kertoo, että yleensä hän näyttelee sarjan päähenkilöiden kanssa, ja sen vuoksi ei ole nähnyt joitakin sarjan sivuhenkilöitä koskaan: esimerkiksi Roryn Yalen opiskelutovereita hän ei ole tavannut koskaan. (TVGuide) (19.1.2007)

Viides kausi dvd:lle 24.1.2007

Gilmoren tyttöjen viides kausi julkaistaan Suomessa dvd:llä 24.1.2007. Boksissa on tavallista enemmän ekstroja: Palladinojen kommenttiraita jaksoon You Jump, I Jump, Jack - Hyppy tuntemattomaan 5.7, dokumentti 100. jakson tekemisestä ja matkasta siihen asti sekä kooste kauden nokkelimmista sanaleikeistä.

 

Usassa dvd-boksien yhteydessä on ollut vihko, jossa on jaksojen pop-kulttuuri viittauksia ja nokkelimpia gilmore-ismeja. Suomen boksissa tätä vastaavaa vihkoa ei ole, mutta voit ladata sen itsellesi pdf-tiedostona täältä (WB). Klikkaa ylhäätä Gilmore-isms ja klikkaa haluamasi kauden vihkoa. (19.1.2007)

 

 

Lisää uutisia...